HRVATSKI ISTORIČAR GORAN ŠARIĆ: Sve što je važno Srbima nalazi se na Kosovu

Novosti online

21. 10. 2021. u 17:06

HRVATSKI istoričar Goran Šarić rekao je da Srbija nikada ne sme dati Kosovo i Metohiju Albancima.

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ГОРАН ШАРИЋ: Све што је важно Србима налази се на Косову

Foto: Printskrin Balkan info/ilustracija

Goran Šarić je prvo komentarisao status za koji kaže da je citat da "Srbi ne smeju dati Kosovo ni po cenu rata", a ta izjava je izazvala buru u Hrvatskoj.

- Problem je što Hrvati imaju jedan veliki kompleks od Srba. Kad čovek ode na hrvatski YouTube u trending, uvek je od 50 videa, 20 iz Srbije i to ne samo muzika, nego i političke emisije - rekao je Goran Šarić u emisiji "Večernji podcast" i dodao da je u Srbiji situacija da možda jedan video snimak iz Hrvatske bude u trendingu.

On kaže da se sve što je važno Srbima nalazi na Kosovu i Metohiji i rekao je da je njegov predlog da Kosovo i Metohija formalno ostanu u Srbiji, a da Albanci imaju suverenitet.

- Da su Albanci najbolji na svetu, kad neko uđe u moju kuću, on iz moje kuće mora izaći. Ja da sutra odem i odselim se u Budimpeštu i da mi neko uzme jednu sobu, ja to ne bih dao - rekao je Goran Šarić.

On kaže da nema razloga da se Srbija odrekne Kosova i Metohije.

- Nijedna država se ne odriče ni metra svoje teritorije. Pogotovo ne kada su tamo stotine manastira, bitke, preci... - rekao je Goran Šarić.

Šarić je podsetio na maltretiranje Dragice Gašić u Đakovici i dodao da "Srbi u enklavama žive kao Indijanci".

(alo.rs)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)