PREMIJERKA BRNABIĆ O PLANU ZA RUŠENJE VUČIĆA: Unutar MUP postojala mreža koja je imala jasan cilj

Novosti online

10. 10. 2021. u 10:50

PREDSEDNIK Vlade Ana Brnabić komentarisala je afere "Jovanjica" i prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ О ПЛАНУ ЗА РУШЕЊЕ ВУЧИЋА: Унутар МУП постојала мрежа која је имала јасан циљ

Foto: Tanjug

 - Strukture unutar MUP želele da iskoriste ovaj slučaj i Predraga Koluviju kako bi srušili Aleksandra Vučića, kompromitovali Andreja Vučića kako bi Aleksandar Vučić podneo ostavku. Dokazi pokazuju da je to tako bilo i da je unutar MUP postojala mreža ljudi koji su imali zadatak i cilj da sruše Aleksandra Vučića - rekla je premijerka Brnabić na TV Prva. 

Ona navodi da je zanimljivo i da su u to bile umešane i strane službe bezbednosti i deo političke opozicije koji je dao sebi za pravo da u svakom trenutku taj slučaj komentarišu, da iznose kao neke "nove dokaze".

Ana Brnabić kaže da je od strane tog dela opozicije (pre svega Miroslava Aleksića i Marinike Tepić) postojao pritisak da Predrag Koluvija bude osuđen.

Ona je podsetila da je telefon Koluvijin bio neuobičajeno dugo uključen. Takođe, premijerka je rekla da je plan bio da se Andrej Vučić javi na poziv tog telefona, tj. sa nepoznatog broja i da to bude razlog za njegovo hapšenje, nakon čega bi predsednik podneo ostavku.

Komentarišući intervjuu Predraga Koluvije advokatu Vladimiru Ðukanoviću, ona je podsetila da je deo političke opozicije davao sebi za pravo da iznosi neke navodne dokaze i da komentariše slučaj dok je istraga u toku.

- To je bio pritisak i na sud i na javnost da se Koluvija osudi pre suđenja. Sada opozicija optužuje da je u intervjuu Koluvije sa Ðukanovićem izvršen pritisak na sudstvo. Da nije bilo svih onih konferencija za štampu opozicije i mešanja medija, situacija bi bila mnogo čistija- rekla je Brnabić i izrazila uverenje da će slučaj dobiti epilog iako je, kako se izrazila, "sve je veoma kompleksno jer smo pustili da opozicija od toga napravi politički slučaj mešajući se u tok istrage".

Ona je naglasila da postoje dva velika procesa, "slučaj Jovanjica" i "slučaj Belivuk" i ukazala da ti slučajevi ne mogu da se porede osim po tome što se i u jedan, u i drugi, neprekidno mešaju opozicione stranke i mediji s ciljem da se ti slučajevi politički iskoriste protiv predsednika države i vlade.

U osvrtu na tzv. Pandorine papire i optužbe na račun ministra finansija Siniše Malog, Brnabić je ocenila da je reč o "recikliranoj priči koja je sada opet zanimljiva iz nekih drugih, nejasnih razloga".

Ona je podsetila da je Mali već dao sve odgovore o tom pitanju i da on, poput nekih iz opozicije, danas nije bogatiji nego onda kada je"ušao u politiku".

- Mi smo Vlada koja veruje u vladavinu prava. Bitno je da je poštovao zakone Republike Srbije i da danas nema više nego što je imao kada je ušao u politiku- istakla je Ana Brnabić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

MANASTIR SOKOLICA: Skulptura Bogorodice sa Isusom najvažnija relikvija

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije