JARINJE I BRNJAK: Od osam časova normalizovan saobraćaj

Novosti onlajn

04. 10. 2021. u 07:39

NORMALIZACIJA saobraćaja na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i početak primene režima nalepnica za vozila počeli su danas od osam časova, posle dve nedelje prekida.

ЈАРИЊЕ И БРЊАК: Од осам часова нормализован саобраћај

Foto: Printskrin/Kosovo onlajn

Nakon povlačenja specijalnih jedinica Rosu i nezadovoljnih građana koji su organizovali proteste, na prelazima Jarinje i Brnjak su vojnici Kfora.

Od osam časova počela je potpuna normalizacija saobraćaja preko administrativnih punktova na severu, nakon dve nedelje prekida.

Kolona vozila iz pravca Raške ka Leposviću je oko dva i po kilometra, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Na punktovima je počela primene nove mere obeležavanja delova registarskih oznaka na automobilima, čime prestaje obaveza korišćenja probnih tablica.

To znači da žitelji Kosova i Metohije, koji poseduju takozvane RKS tablice, ubuduće neće morati da ih skidaju kada ulaze u centralnu Srbiju, već će preko oznaka i grba lepiti nalepnice i neće morati da vade probne tablice koje su važile dva meseca.

Isto važi i za vlasnike automobila sa tablicama gradova centralne Srbije i Kosovske Mitrovice.

Iz Prištine su saopštili da poseduju, još od 2017. godine, 300.000 kompleta sa po četiri nalepnice i da će ih danas aktivirati.

Nalepnice i uputstva kako ih koristiti dostavljeni su pripadnicima MUP-a Srbije na Jarinju.

Režim prelepljivanja oznaka na tablicama važiće šest meseci, do kada Beograd i Priština treba da pronađu trajno rešenje za odvijanje saobraćaja i omogućavanja slobode kretanja.

Vojnici Kfora će, prema sporazumu koji je postignut u Briselu 30. septembra, biti na Jarinju i Brnjaku naredne dve sedmice.

Šef Misije EU za vladavinu prava na Kosovu i Metohiji Lars Gunar Vigemark saopštio je da je situacija na severu pokrajine stabilna i da će Euleks pratiti primenu sporazuma iz Brisela.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Bonus video:

Smena pripadnika Rosu na administrativnom prelazu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!