KFOR SE NEĆE MEŠATI U POLITIČKA PITANJA: Gradonačelnici opština sa severa Kosova i Metohije sa majorom Frankom Federičijem

D. Z.

27. 09. 2021. u 13:17

GRADONAČELNICI opština sa severa Kosova i Metohije sastali su se danas (u ponedeljak) sa komandantom Kfora general-majorom Frankom Federičijem i razgovarali o situaciji na severu nakon jednostranih poteza Prištine.

КФОР СЕ НЕЋЕ МЕШАТИ У ПОЛИТИЧКА ПИТАЊА: Градоначелници општина са севера Косова и Метохије са мајором Франком Федеричијем

Foto: Facebook/Glas Metohije

Tom prilikom gradonačelnici su od komandanta Kfora zahtevali da vojnici Kfora ostanu neutralni i deluju u skladu sa rezolucijim 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

- Potrebno je da se zbog serije incidenata koje su u prethodnim danima izazivali specijalci Rosu, posebno na prelazu Brnjak, pojača prisustvo Kfora kako bi se takvi incidenti sprečili i sačuvao mir - naveli su u zajedničkom saopštenju za javnost gradonačelnici opština sa severa Kosova i Metohije posle sastanka sa komandatom Kfora. Oni su pozvali građane da ostanu suzdržani i ne nasedaju na provokacije.

- Mi smo svoji na svome i branimo osnovno ljudsko pravo koje garantuju svi međunarodni akti i povelje. Komandant Kfora je rekao da se Kfor neće mešati u politička pitanja, niti nasilno uklanjati blokade sa puteva - podvlači se u saopštenju za javnost gradonačelnika srpskih opština sa severa Kosova i Metohije.

BONUS VIDEO:

Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati