GRAĐANI BESNI ZBOG BLOKIRANIH SAOBRAĆAJNICA: Verbalni okršaji sa učesnicima "ekološkog" protesta (VIDEO)

Novosti online

11. 09. 2021. u 17:37

UČESNICI "ekološkog" protesta danas su oko 16 časova blokirali Brankov most u Beogradu, zbog čega je veliki broj građana ostao zarobljen u trakama koje idu od Novog Beograda do centra grada, dok se u drugim delovima prestonice stvorila velika gužva.

ГРАЂАНИ БЕСНИ ЗБОГ БЛОКИРАНИХ САОБРАЋАЈНИЦА: Вербални окршаји са учесницима еколошког протеста (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Iako je policija pokušala da kontroliše protok učesnika protesta, kako ne bi dolazilo do gužve, oni su se oglušili o to i blokirali jednu od glavnih beogradskih saobraćajnica, a potom su se upuštali u verbalne okršaje sa građanima.

Građani su besno komentarisali da ne mogu da se vrate kući sa posla, dok su im učesnici protesta odgovarali uvredama iz ustaljenog repertoara - od toga da nisu iz Beograda, nemaju završenu srednju školu, do toga da su Vučićevi plaćenici.

Premijerka Ana Brnabić je danas nakon sednice Kriznog štaba upozorila da su mnogi građani, koji zaista veruju u očuvanje životne sredine, izmanipulisani od strane opozicionih političara

- Zašto nije bilo protesta u vreme Đilasa, Tadića i Mlađana Đorđevića, kada nismo imali Zakon o obnovljivoj energiji, izgradnju fabrika za prečišćavanje vode, radova na gasifikaciji. Zašto nije bilo protesta onda kada su upravo oni dali koncesije Rio Tintu. Zašto se to tek sada dešava - zapitala je premijerka, i zaključila:

- Lakše je biti protiv nečega, nego se boriti za nešto konstruktivno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni