"NOVOSTI" SAZNAJU: Odlaže se potpisivanje sporazuma u okviru međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima - opozicija odlaže

S.S.R.

10. 09. 2021. u 15:18

POTPISIVANjE sporazuma u okviru međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, koje je bilo najavljeno za sutra, najverovatnije će biti odloženo, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Одлаже се потписивање споразума у оквиру међустраначког дијалога о изборним условима - опозиција одлаже

Predsednik Vučić bio na sastanku u parlamentu / Foto I. Marinković

Na sastanku radne grupe koja je u toku, predstavnici opozicije tražili su da se obave dodatne konsultacije, a deo je branio i stav da sporazum ne treba da bude potpisan u danu kada su u Beogradu najavljeni protesti za odbranu reka.

Takođe, rekli su da nisu dobili predloge RTS-a i RTV-a o emisijama tokom kampanje, što je im je jako bitno. Kako sada stvari stoje, naredni sastanak sa Vučićem na kojem će se diskutovati dalje o tekstu sporazuma, biće sledeće nedelje, a tu će opozicija izneti svoje, kako su napomenuli, "crvene linije" od kojih će zavisti potpisivanje sporazuma.

Inače, u radnom predlogu vlasti, koji je učesnicima dostavljen prošle nedelje, navedeno je da će izbori za predsednika, poslanike i odbornike Beograda biti održani 3. aprila, da se broj potpisa građana za izlazak na izbore stranaca nacionalnih manjina smanjuje sa 10.000 na 5.000 hiljada, da parafe mogu da overavaju notari i opštinski overivači, da funkcioneri koji su ujedno i kandidati na izborima ne smeju sedam dana pred glasanje da učestvuju u svečanostima povodom početka ili završetka infrastrukturnih objekata, da stranke dobijaju 30 odsto novca pre kampanje, a 70 procenata posle podele mandata (sada je taj odnos 20 na prema 80)... Na današnjem sastanku je dogovoreno da će radna grupa ostati kao neka vrsta nadzornog tela i posle potpisivanja sporazuma.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe