FIDELMA DONLON NA KOSOVU: Proces prijave žrtava traje

D.Z.

09. 09. 2021. u 12:46

KOSOVSKA Mitrovica (četvrtak, 9. septembar) - Žrtve se mogu i dalje prijavljivati za učešće u postupcima našeg suda i uveravam sve da je proces prijave poverljiv i siguran. Služba za učešće žrtava je spremna pomoći i odgovoriti na sva pitanja na poverljivoj osnovi.

ФИДЕЛМА ДОНЛОН НА КОСОВУ: Процес пријаве жртава траје

Foto I. Radulović

 - Ovo je izjavila sekretarka Specijalnog suda za zločine “OVK” u Hagu dr Fidelma Danlon, koja je sa predsednicom Specijalizovanih veća ovog suda u okviru posete Kosovu u četvrtak (danas) boravila u Kosovskoj Mitrovici, gde su učestvovale u interaktivnom susretu sa civilnim društvom i novinarima. Predstavnice Specijalizovanih veća suda u Hagu objasnile su aktivnosti ovog suda, odnosno na koji način sud obezbeđuje pravične, nepristrasne, nezavisne i bezbedne postupke.

 - Od početka svog rada Specijalizovano veće Kosova sprovodi aktivnosti sa ljudima iz zajednica širom Kosova. Tokom svoje prve posete nakon početka sudskih postupaka, predsednica i sekretarka su smatrale da je od vitalne važnosti nastaviti praksu odlazaka tamo gde ljudi žive, kako bi sud i njegov rad bili dostupni javnosti - istakla je Trendofilova na konferenciji čije je izlaganje, zbog korona virusa, osim uživo bilo moguće pratiti i onlajn. Sekretarka Specijalizovanih veća Kosova dr Donlon govorila je o postojećem sistemu zaštite svedoka, učešću žrtava i tome kako Sekretarijat osigurava upravljanje pritvorskim objektom u skladu sa svim međunarodnim standardima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SUDIĆE NAM VIŠI SUD U BEOGRADU:Radikal Miljan Damjanović posle odluke Mehanizma u Hagu da prepusti slučaj srpskom pravosuđu