VUČIĆ SE OBRATIO IZ SLOVENIJE: Ne možemo biti član EU dok ne rešimo pitanja sa Prištinom

Novosti online

01. 09. 2021. u 12:58

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić trenutno boravi u Sloveniji, gde se održava Bledski strateški forum, koji tradicionalno okuplja lidere regiona i zemalja članica Evropske unije, kao i predstavnike evropskih institucija.

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ СЛОВЕНИЈЕ: Не можемо бити члан ЕУ док не решимо питања са Приштином

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije rekao je da je jasno da nećemo postati član Evropske unije dok ne rešimo pitanja sa Prištinom.

On je rekao da uskoro očekuje posetu Lajčaka Prištini i Beogradu, i da ga brine informacija koju je dobio da Albanci od 4. septembra kreću u novu akciju kako bi bili prihvaćeni u međunarodnim organizacijama.

- Imamo informacije iz naših obaveštajnih izvora, krenuće u akciju kako bi se učlanili u UNESKO, Interpol, Savet Evrope. To će naravno doneti dodatnu nestabilnost u region - kazao je Vučić, i istakao da veruje da će Zapadni Balkan biti više na agendi EU.

- Govorio sam istinu, i postavio pitanja na koja nisam dobio odgovore. Šta ćemo da radimo kada deo svetskog BDP-a bude 7 odsto, kao i šta ćemo posle odlaska Angele Merkel ukoliko se nešto destabilizuje - rekao je predsednik Vučić.

On je posebno istakao obraćanje mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je danas rekao da je Srbija potrebnija Evropi nego EU Srbiji.

- Za nas je i dalje važno da budemo deo EU, suviše smo mali i slabi da bismo mogli da isključivo samostalno štitimo svoje interese - naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024