SAVETNIK PREDSEDNIKA SAD FAUČI: Podržavam obaveznu vakcinaciju đaka

Tanjug

29. 08. 2021. u 21:06

VODEĆI američki imunolog Entoni Fauči rekao je danas da podržava da vakcinacija bude obavezna za đake, pošto se delta soj korona virusa širi Amerikom.

САВЕТНИК ПРЕДСЕДНИКА САД ФАУЧИ: Подржавам обавезну вакцинацију ђака

Foto: AP

-Verujem da je obavezna vakcinacija školske dece dobra ideja. Radili smo ovo decenijama, kada je reč o vakcinaciji protiv dečije paralize, malih boginja, zauški, rubeola, hepatitisa, izjavio je Fauči za Si-En-En.

Trenutno deca ispod 12 godina ne mogu da dobiju vakcinu u SAD, ali je Fauči u nedavnom intervjuu za Ej-Bi-Si rekao da će do oktobra biti sakupljeno dovoljno podataka da Američka agencija za hranu i lekove (FDA) razmotri da li je vakcina bezbedna za decu mlađu od 12 godina.

-Verujem da postoji realna šansa da vakcine kompanija Fajzer/Bajontek i Moderna dobiju odobrenje FDA za decu ispod 12 godina, pre nego što počne sezona praznika, dodao je Fauči, prenosi Rojters.

S obzirom na to da se škole ponovo otvaraju na jesen, povećanje u broju kovid slučajeva izaziva značajna odlaganja.

Na desetine škole u SAD su već odložile početak školske godine ili su se zatvorile već u avgustu, a najveći udar na obrazovne ustanove je na jugu zemlje, gde ima najviše zaraženih, navodi Rojters.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)