OKLOPNIM VOZILIMA UZNEMIRAVALI SRBE NA KiM - Upozorenje: Takozvane Kosovske bezbednosne snage upale u srpske sredine

D. Zečević

24. 08. 2021. u 14:28 >> 14:48

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upozorio je da su u više srpskih sredina na Kosovu i Metohiji danas instalirani štandovi takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga, sa navodnom namerom da se prolaznicima dele epidemiološke maske.

ОКЛОПНИМ ВОЗИЛИМА УЗНЕМИРАВАЛИ СРБЕ НА КиМ - Упозорење: Такозване Косовске безбедносне снаге упале у српске средине

Foto: Kancelarija za KiM

Takvi slučajevi su, kako ističe Petković, od jutros zabeleženi u centru Gračanice i Partešu, a prisustvo oklopnih vozila i pripadnika KBS-a unelo je uznemirenost među srpsko stanovništvo na prostoru KiM.  

- Svima je dobro poznat pravi motiv i cilj osnivanja takozvane „vojske Kosova“, tako da nema sumnje da je reč o opasnoj provokaciji koja se vrši pod izgovorom sprovođenja „epidemioloških mera prevencije“ zbog virusa Kovid 19. Oni koji su u jeku pandemije privodili srpske lekare, a vakcine iz centralne Srbije želeli da zaplene, ne mogu se sakriti ni iza kakvih zaštitnih maski - ističe u saopštenju za javnost Petković i dodaje da ne postoji ni jedan jedini razlog da pripadnici takozvane vojske samozvanog Kosova borave u srpskim sredinama, a još manje da sprovode mere zaštite od Kovida, kada je epidemiološka situacija u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji pod apsolutnom kontrolom od trenutka izbijanja epidemije i za to je isključivo zaslužna država Srbija.

Direktor Kancelarije za KiM navodi da je u srpskim sredinama na KiM registrovan  sporadičan broj slučajeva zaražavanja, kao i da je država Srbija, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministarstva zdravlja svojim građanima obezbedila sve neophodne količine zaštitnih maski, sredstava za dezinfekciju, neophodnih lekova i svih drugih medicinskih potrepština za borbu protiv virusa Kovid 19. U toku je, navodi dalje Petković, davanje i treće, takozvane buster doze vakcine protiv Kovida, zbog čega je i epidemija u srpskim sredinama pod kontrolom.


- Sve su to očigledni pokazatelji da prisustvo takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga nema veze sa prevencijom od Kovida, već isključivo služi kao vid zastrašivanja i pritiska na srpsko stanovništvo, posebno pred održavanje lokalnih izbora na KiM. Zato, neka oni s oklopnim vozilima idu u albanske sredine i tamo dele zaštitne maske, s obzirom na činjenicu da se prema zvaničnim podacima nalaze u vrhu po stopi zaražavanja u svetu i progresivnom širenju epidemije, jer u srpskim sredinama nemaju šta da traže-zaključuje se u saopštenju za javnost direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

SRPSKA LISTA OSUDILA PROVOKACIJU

U IME srpskog naroda najoštrije osuđujemo današnju provokaciju pripadnika tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga. Ova podmukla provokacija je bez presedana, i jasno je razumemo, ali isto tako javno, jasno i glasno osuđujemo.

Ovo se navodi u saopštenju Srpske liste povodom današnjeg prisustva tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga u nekoliko srpskih sredina na Kosovu. Srpska lista dodaje da ukoliko su kosovske institucije iskrene u nameri da Srbima olakšaju borbu protiv kovida onda su morali da omoguće sprovođenje procesa vakcinacije u našim zdravstvenim ustanovama, a ne da zabranjuju dopremanje vakcina i prete hapšenjima naših lekara u jeku pandemije.
- Oklopna vozila nisu sredstvo za borbu protiv pandemije već za remećenje mira i spokoja naših ljudi. Naglašavamo da Srbima na Kosovu i Metohiji ne fale zaštitne maske, lekovi, kiseonik…, jer su naše ustanove odlično snabdevene zahvaljujući podršci Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, tako da je ovo klasična provokacija, na koju naš narod nije naseo - dodaje se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)