NISAM INŽENJER, ALI SAM IMAO OGROMNU VOLJU: Vučić - Ponosan sam zbog rezultata koje smo napravili

Tanjug

24. 08. 2021. u 13:08

PONOSAN sam na Srbiju koja može da izgradi modernu evropsku prugu koja izgleda lepše nego u Švajcarskoj, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Čortanovcima posle ceremonije spajanja železničkog koloseka u Čortanovcima, na deonici pruge Stara Pazova - Novi Sad.

НИСАМ ИНЖЕЊЕР, АЛИ САМ ИМАО ОГРОМНУ ВОЉУ: Вучић - Поносан сам због резултата које смо направили

Foto: S. K.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara istakao da se ne može porediti izgradnja pruge kojom će se vozovi kretati brzinom od 200 kilometara na sat sa onima koji, kako je rekao, nisu izgradili ni metar pruge niti su kupili nijedan nov voz.

Na pitanje novinara N1 šta se promenilo kada nam je za izgradnju pruge Beograd - Novi Sad potrebno više od šest godina, dok je u vreme kralja Milana Obrenovića za tri godine izgrađena pruga Beograd-Niš, Vučić je rekao da se promenilo mnogo toga, ali da su bili slični, gotovo isti problemi.


- I kralj Milan je imao neki N1 koji mu je govorio da ne treba to da radi jer će izgubiti šljivike po Srbiji, a danas imamo one koji kažu da je presporo da izgradite najmoderniju evropsku prugu za šest godina, a podržavaju one koji za 12 godina nisu izgradili ni metar ni te najstarije pruge iz doba kralja Milana - rekao je Vučić.

Kako kaže, razlika je u tome što će novom prugom vozovi da se kreću pet puta brže nego u vreme kralja Milana Obrenovića.

- Nemoguće je porediti ove brzine i izgradnju ove pruge sa onima koji nisu uradili ni metar pruge i nijedan nov voz nisu kupili- kazao je Vučić.

Naveo je da je nemoguće prugu kojom se vozovi kreću brzinom od 200 km na sat izgraditi za tri godine jer je, kaže, mnogo komplikovana geologija, naročito na toj deonici.

- Mislim da smo je za dobro vreme izgradili, pokušaćemo brzo da izgradimo i do Crne Gore, ali to neće biti za dve-tri ili četiri-pet godina. Mi se trudimo i borimo, radimo i gradimo, žao mi je što niko pre nas nije pokušao da izgradi ni metar, ni kilometar moderne brze pruge- rekao je Vučić.

Najlakše je uvek, kaže, kao i u vreme kralja Milana, onima koji su govorili da nam nije potrebna železnica, kao i onima koji danas govore da nam nije potrebna vakcina, kao i onima koji danas kažu kada neko nešto uradi, da ni to nije dobro jer je moralo da bude brže.

- Kao da su oni to uradili brže, a nisu ni pomislili da treba da urade, niti su imali dinara za to, ni znanja, želje i volje. Nisam inženjer, ali sam imao ogromnu volju, želju i energiju i danas sa ogromnim ponosom stojim zbog rezultata koje smo napravili - naveo je Vučić.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

KREMLJ O RAZGOVORU VUČIĆA I PUTINA: Rusija će nastaviti da snabdeva Srbiju gasom