PREDSEDNIK VUČIĆ O PRIJEMU AVGANISTANACA: Srbija sama odlučuje, nije dobila poziv da primi izbeglice iz Avganistana

Tanjug

23. 08. 2021. u 22:50

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbiji nije upućen poziv za prijem izbeglica iz Avganistana, već da potpiše deklaraciju koju je predložila SAD, i koju smo, kaže podržali i potpisali u tišini.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ О ПРИЈЕМУ АВГАНИСТАНАЦА: Србија сама одлучује, није добила позив да прими избеглице из Авганистана

Foto: Printskrin

Vučić je to rekao za TV Hepi zamoljen da prokomentariše naslov u listu Danas da je Srbija ponovo stavila prst u oko Americi jer se nije izjasnila na poziv za prijem izbeglica.

On je istakao da Srbija nije dobila poziv za prijem izbeglica, ali i da nije potrčko da se izjasnjava odmah, već pošto promisli i sagleda situaciju, pa je tako donela odluku i o deklaraciji, a ne kako je dodao, kada to traže Đlias ili Šolak ili američka ambasada.

-Samostalno donosimo odluke, ali postoje ljudi koji imaju podanički menatalitet, oni su odusevljeni odlukom Tvitera, istakao je Vučić, isttičući da su odavde pravljeni spiskovi medija koje je tviter označio kao vladine.

Ne daj bože da su oni na tim spiskovima, rekao je Vučić ocenjujući da su u pitanju dvostruki aršini i licemrje, a da politički protivnici nemaju ni ideje ni ideale, već samo zele da se vrate na vlast, pljačkaju narod i ururše Srbiju.

On je rekao da to znači i da bi Srbija trebalo sebe ponovo da se stidi i izvinjava svaki dan i ocenio da talibani imaju pristojniji rečnik od mnogih političara u Srbiji i ne prete revansizmom, kao što to čini Jeremić.

On je upitao šta je to njima neko učinio ili šta su loše doživeli od vlasti, sem što su porazeni, da bi pretili revanšizmom, a uzivaju u najskupljim hotelima u Crnoj Gori, upadaju u Predsedništvo, prete celoj Srbiji...

Vučić je podsetio i da Srbija nije obeležavala Oluju da se Hrvati ne bi naljutili,da nismo smeli film o Jasenovcu da snimimo toliko godina, poslednji je bio film Marš na Drinu.

Upitao je št je loše Gaga Antonijević učinio, jer je snimio film o Jasenovcu.

Primetio je i da je sam "kriv" zbog gradnje hrama Svetog Save, spomenika Nemanji, kao i zato što će da podigne spomenik Aleksandru Obrenoviću, koji je podigao Hilandar.

Primetio je i da nismo bili krivi kada su snimani filmovi o Srbima ubicama i silovateljima, a kada snimamo film o Dari onda je to problem.

Ukazao je i da ništa nije preterano, da je govor Maksa Luburića tonski originalan.

Povodom teksta u DŽeruzalem postu kaže da su Jevreji bili fer jer su se izvinili, ali da je prvobitni tekst bio delo hrvatske propagande i da je broj stradalih smanjen višestruko jer Jasenovac ne sme da bude svedočanstvo istorije.

-Šta sam skrivio" je pitanje koje je Gaga Antonijević postavio i to je pitanje za sve koji vode hajku protiv njega", rekao je Vučih i upitao zašto sada nema protesta krvavih glava, a bilo je krvavih košulja.

Zato što nema morala ni ideja, već je samo vlast u pitanju, zaključio je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)