KAPETAN DRAGAN POSVAĐAO VULINA I ŠORMAZA: Majice sa likom Zvezdana Jovanovića izazvale sukob poslanika SNS i Pokreta socijalista

D. M.

24. 08. 2021. u 09:23

SLUČAJ Fondacije "Kapetan Dragan", koja štampa i deli majice sa likom Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića, otvorilo je sukob između poslanika naprednjaka Dragan Šormaza i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

КАПЕТАН ДРАГАН ПОСВАЂАО ВУЛИНА И ШОРМАЗА: Мајице са ликом Звездана Јовановића изазвале сукоб посланика СНС и Покрета социјалиста

Aleksandar Vulin, Kapetan Dragan i Dragan Šormaz

Šormaz, koji je tražio da Tužilaštvo reaguje zbog akcije pomenute fondacije, usput je "dokačio" i Vulina, kojeg je optužio da kao i Kapetan Dragan devedesetih, sada nekim svojim stavovima, poput izjave o "srpskom svetu", nanosi ogromnu štetu Srbiji.

Odmah su reagovali iz Pokreta socijalista, odakle su poručili da je "dobra vest što se NATO lobista Šormaz ne slaže sa Vulinom":

- Šormaz se priključio zavijanju i lavežu onih kojima smeta sve što je srpsko. Ne smeta mu najava stvaranja "velike Albanije", ne smeta mu ni plata od građana Srbije, ali mu smetaju "srpski svet" i srpsko jedinstvo.

Fondacija "Kapetan Dragan" deli majice na kojima je lik Jovanovića i natpis "Sloboda za heroja Zvezdana Jovanovića". Planiraju i pokretanje peticije za oslobođenje Jovanovića.

Vasiljković za "Novosti" poručuje da u tome što veliča čoveka koji je pravosnažno osuđen za ubistvo premijera i naziva ga herojem "ne vidi ništa sporno". Na pitanje zar nije mogao da nađe neku drugu, manje spornu ličnost, čiju bi rehabilitaciju zahtevao, kaže:

- Jovanović je 12 godina branio Srbiju, borio se protiv ustaša, mudžahedina i NATO. Ne želim da diskutujem o njegovoj krivici, ali želim da ukažem na diskriminaciju i autošovinizam. Na primer, braća Mazreku, koji su silovali desetogodišnju devojčicu pred majkom, ubili ih, osuđeni su na maksimalne kazne, da bi ih Srbija oslobodila nakon 10 meseci.

Vasiljković ne očekuje ni reakciju Tužilaštva, a o sukobu Šormaza i Vulina kaže:

- Sasvim mi je normalno da jedan izdajnik, preletač kao što je Šormaz, koji je otvoreno agent američke službe, ima sukob sa jednim patriotom kao što je Vulin. Šormaz će biti u sukobu sa svakim Srbinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo