VUČIĆ O IZBEGLICAMA IZ AVGANISTANA: Nemam ništa protiv, ali oni ne traže da dođu u Srbiju

Tanjug

19. 08. 2021. u 14:00

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas u Brusu da izbeglice iz Avganistana ne traže da dođu u Srbiju, ali je istakao da nema ništa protiv dolaska bilo koga sa strane u našu zemlju i zato ne razume šta se, kako kaže, u našim glavama dešava kada je o tome reč.

ВУЧИЋ О ИЗБЕГЛИЦАМА ИЗ АВГАНИСТАНА: Немам ништа против, али они не траже да дођу у Србију

Foto: Tanjug

Odakle takva ksenofobija i mržnja, upitao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što neke zemlje u okruženju, među kojima i Priština, primaju izbeglice iz Avganistana.

- Nemam ništa protiv bilo kakvih izbeglica... Prosto ne razumem šta se u našim glavama dešava i odakle takva ksenofobija i mržnja. Hoćete da kažete nekom detetu da nećete da ga primite - rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija svakako neće biti nikakav parking za bilo koga ko dolazi sa strane, ali i da u njoj ima mesta za bilo koga ko dolazi sa strane.

- Niko ne dolazi od njih kod nas. Ne vidim da bi to mogao da bude problem za nas.Ti ljudi beže i pritom ispadaju iz aviona i to je najtragičnija slika, to je poraz savremenog sveta - istakao je predsednik.

Upitao je kako neko misli da detetu čoveka koji visi iz aviona i pada s krila aviona može da kaže "mi te nećemo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna