U JASENOVCU UBIJENO NAJVIŠE 4.500 LJUDI?! Sraman tekst australijskog pisca u "DŽeruzalem postu" o igri genocidnog binga Srba

Lj. BEGENIŠIĆ

17. 08. 2021. u 18:00

U JASENOVCU je bilo između 2.500 i 4.500 žrtava i Srbija nema nikakve forenzičke dokaze da ih je bilo više.

У ЈАСЕНОВЦУ УБИЈЕНО НАЈВИШЕ 4.500 ЉУДИ?! Сраман текст аустралијског писца у Џерузалем посту о игри геноцидног бинга Срба

Krvavi pir ustaških koljača

Spisak ubijenih je doktriniran, a jugoslovenske vlasti su 1980. godine preimenovale Jasenovac u "Aušvic na Balkanu" u ciničnom pokušaju da iznude novac od Zapadne Nemačke, pri čemu je broj stradalih u logoru povećan na 59.000, 99.000, 250.000 i na kraju na 800.000, poput jezive igre genocidnog binga.

Ovaj skandalozni tekst napisao je australijski pisac i nezavisni novinar David Goldman, a objavljen je u izraelskom listu "Džeruzalem post" pod naslovom "Ovo sramotno ismevanje Holokausta mora odmah da prestane".

Goldman koji je, inače, i voditelj stranice thegoldmanreport.org, posvećene istraživanju nacističkih zločinaca i njihovih saradnika širom sveta, tvrdi da Beograd želi da Jasenovac stavi uz bok Aušvicu, gde je "na užasan način ubijeno 1,5 miliona ljudi, u velikoj većini Jevreja".

Tekst u "Džeruzalem postu" oštro je osudilo srpsko Ministarstvo spoljnih poslova ističući da obiluje netačnim i zlonamerno plasiranim podacima:

- Zatečeni smo besramnim pokušajem revizije istorije i relativizacije najvećeg i najmonstruoznijeg zločina na ovim prostorima. Ovaj tekst se izdvaja po besprizornosti u moru tekstova nastalih na talasu istorijskog revizionizma i apologetike fašističke ideologije zla.

Dalje navode da autor teksta vređa seni nevino stradalih žrtava jasenovačkog logora, ali i zdrav razum izraelskih i međunarodnih čitalaca, tvrdnjom da u tom najvećem koncentracionom logoru NDH nije pobijeno više od 4.500 žrtava.

Ministarstvo spoljnih poslova ocenjuje da niko nije mogao ni da pretpostavi da će ga u "ludilu revizionizma" nadmašiti najugledniji izraelski list. Dodaju da su Srbija i srpski narod oduvek stajali na braniku istine, čuvajući uspomenu na nevino stradale žrtve Holokausta i protiveći se svakom pokušaju da se razmere najvećeg zločina u istoriji sveta na bilo koji način relativizuju.

Inače, umanjenje broja žrtava u Jasenovcu odavno je postalo trend, a najbesramniju tvrdnju potencirao je nekadašnji hrvatski predsednik Franjo Tuđman, govoreći o 30.000 do 40.000 ubijenih.

SMETAJU SNIMCI

GOLDMAN se u tekstu pita i zašto muzeji Jad Vašem u Jerusalimu ili US Holokaust Museum desetinama godina ćute na postupke muzeja JUSP Jasenovca, "koji koristi snimke Treblinke ili snimke iz Ukrajine i Poljske kako bi podupro svoje preuveličane tvrdnje o žrtvama"?

- Zašto te organizacije pristaju na tvrdnje iz bivše Jugoslavije o astronomskim brojevima jugoslavenskih žrtava u Drugom svetskom ratu, kad su te brojeve opovrgnuli čak i službeni jugoslavenski popisi stanovništva - pita Goldman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!