UVEK ĆU SE ZALAGATI ZA SLOBODU GOVORA: Vučić odgovorio na optužbe pojedinih medija - "Bilo bi me sramota da sam na njihovom mestu"

Tanjug

14. 08. 2021. u 12:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da će se uvek zalagati za slobodu govora i pravo na slobodno izražavanje, a ne za zabranu drugačijih mišljenja.

УВЕК ЋУ СЕ ЗАЛАГАТИ ЗА СЛОБОДУ ГОВОРА: Вучић одговорио на оптужбе појединих медија - Било би ме срамота да сам на њиховом месту

Foto: Tanjug

Vučić je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše pisanje lista "Danas" koji ga optužuje da promoviše zločince, kao ipovodom zahteva da tviter i Gugl brišu sadržaje koji negiraju genocid, i primetio da , kada je reč o "Danasu", reč o o privatnim Đilasovim i Šolakovim novinama, a ne o nekom nezavisnom mediju.

- Bilo bi me sramota da sam na njihovom mestu. Šta sve izmišljaju. Kada im odgovara kažu da sam izdajnik, pa onda da sam promoter zločinaca, a ne znam kada sam to učinuo. Kazaće "jesi 2007." Kada nemate program, rezultate, planove govorićete bilo šta - naglasio je on.

Vučić je istakao da nikada neće podržati zabranu iznošenja drugačijeg mišljenja.

S tim u vezi pomenuo je i antivaksere, koji se više nego neodgovorno ponašaju, iznose, kako kaže, notorne gluposti, ali niko nema pravo da ih zatvori u podrum, jer imaju pravo da govore šta hoće i treba im se ozbiljnom argumentacijom suporstaviti, a ne zabranama.

- Nagledao sam se svih sloboda koje su ukidane u svetu. Prvo su pričali o slobodi tržišta, a nakon toga uvodili zabrane Kini, pa drugima, i sada više nema priče o tome. Sada govore o drugom pristupu, pravednijem. Pričali su o ljudskim slobodama, pa smo došli da džihada Zelene agende, koja se koristi jer je potrebno uništiti vitalne ekonomske interese suverenih nezavisnih zemalja. Pogledajte koliko principa promeniše u Avganistanu i ostaviše ljude u katastrofi, te preti da iz te zemlje pobegne deset miliona ljudi - rekao je Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)