LONČAR ODGOVORIO ĐILASU: U njegovo vreme lekari su bili poniženi, bez ikakve perspektive!

Novosti online

05. 08. 2021. u 20:33

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar odgovorio je Draganu Đilasu koji je danas u Vrnjačkoj Banji govorio o "boljoj budućnosti" za koju će se njegova stranka izboriti nakon promene vlasti u Srbiji.

ЛОНЧАР ОДГОВОРИО ЂИЛАСУ: У његово време лекари су били понижени, без икакве перспективе!

Zlatibor Lončar

Naime, kako je Đilas danas rekao u Vrnjačkoj Banji, početne plate lekara "mogu da budu 1.000 evra, nastavnika 700-800 evra".

- Možda prvi put da se složimo sa političarem u pokušaju i kažemo da lekari zaslužuju plate od 1.000 evra, ali istovremeno moramo Dragana Đilasa da podsetimo da su lekari u Srbiji iste takve plate zasluživali i u vreme dok je on bio na vlasti - naveo je Lončar.

- Tada su tolike početne plate bile u njegovim kompanijama, a lekari su bili poniženi, obespravljeni i bez ikakve perspektive. Mogli su da se zaposle samo po cenovniku koji je postojao, o specijalizacijama su mogli samo da sanjaju, pacijente su molili da kupe konce, gaze, zavoje... da bi mogli da rade ono zbog čega su se školovali.

- I upravo zato što svi naši zdravstveni radnici zaslužuju bolje uslove rada, nove bolnice, savremenu opremu, mogućnost usavršavanja uz najeminentnije stručnjake, zato danas, Dragane Đilase, medicinske sestre imaju plate koliko su lekari imali u tvoje vreme. I na kraju, uvek treba biti oprezan kada Dragan Đilas želi drugima dobro, jer to može samo da znači da će se njegovi lični i računi njegovih kompanija opet uvećati - zaključio je ministar zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost