PROVOCIRAJU I VELIČAJU TERORISTE: Govor mržnje i prema srpskoj deci u Kosovskoj Vitini, OVK ispisali na ulazu u školu! (FOTO)

D. Z.

16. 07. 2021. u 21:48

KANCELARIJA za Kosovo i Meothiju saopštila je da “u jeku negativne kampanje protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, brojnih napada na srpsku imovinu, ponovo danas svedočimo novom incidentu”.

ПРОВОЦИРАЈУ И ВЕЛИЧАЈУ ТЕРОРИСТЕ: Говор мржње и према српској деци у Косовској Витини, ОВК исписали на улазу у школу! (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

Naime, ispred škole u selu Binač, u opštini Kosovska Vitina, ispisan je grafit UČK.

- Ovaj sramni čin, koji veliča terororističku organizaciju koja je toliko nesreće nanela srpskom narodu na Kosmetu, uznemirila je Srbe u ovom selu. Ovom incidentu posebno daje na težini to što se u blizini mesta gde je ispisan grafit nalazi i srpska crkva, trn u oku svim ekstremistima na Kosovu i Metohiji - ističu iz Kancelarije za KiM.

Dodaje se da “nema sumnje da serija intenzivnih napada i incidenata dolazi kao posledica eksplozivnih izjava i optužbi na račun Srba od strane političara iz Prištine.”

- Govor mržnje koji generiše nasilje na delu. Pred zakazan dijalog u Briselu, Albanci slikovito pokazuju da nisu zainteresovani za uspostavljanje normalizacije odnosa sa Srbima, za versku i nacionalnu toleranciju, već se gotovo svakodnevno različitim sredstvima služe da pokažu da ne žele da dele prostor sa srpskim narodom -z aključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Foto: Kancelarija za KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DORA BAKOJANI, SIN KOSTAS I NJIHOVI PRIJATELJI IZ PRIŠTINE: Zbog ličnih interesa zaboravila na istoriju i podržala naslednike terorističke OVK