POTRESNA PORUKA SRPSKOG MINISTRA: Neko tvoj ti je zapalio sveću - Bog da ti dušu prosti (FOTO)

Novosti online

15. 07. 2021. u 18:43

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković posetio je danas Memorijalni kompleks Mauthauzen u Austriji, gde je položio vence na spomen obeležja srpskim internircima i logorašima stradalim tokom oba svetska rata, među kojima je i njegov deda.

ПОТРЕСНА ПОРУКА СРПСКОГ МИНИСТРА: Неко твој ти је запалио свећу - Бог да ти душу прости (ФОТО)

Foto: Instagram/nikolaselakovic.official

On je na svom instagram profilu podelio i potresno svedočanstvo o svom dedi, koji je jedan od stotina hiljada Srba koji su stradali u logorima Centralnih sila tokom Prvog svetskog rata.

"1914-1918 Rajfensdorf preko 8.000 Srba, Mauthauzen preko 8.000 Srba, Ašah preko 5.300 Srba… Koliko li bi dece izrodili da su mogli da požive?! Najstariji brat moga dede Vilotije Selaković okončao je svoj 37-godišnji život preko 1050 km od rodnog Zlatibora 15. marta 1916. godine nadomak Ašaha u Gornjoj Austriji. Ali činjenica da smo mi, potomci njegove braće Velimira, Dragutina i Dragoljuba živi, da slavimo slavu, da rađamo decu, da govorimo srpskim jezikom i da se borimo za našu Srbiju sećajući se njega i Radoša, koji počiva u Tunisu, svedoči da je život neprestana borba, jer je Hristos pobedio smrt! Srbija se danas razvija i napreduje, ona se izgrađuje i obrazuje i čuva uspomenu na sve koji su je branili i za nju dali svoje živote. Dragi deda, posle 105 godina neko tvoj ti je zapalio sveću, na mestu gde si ispustio. Veseli ti se duša na Nebesima! Bog da ti dušu prosti - napisao je Selaković na instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)