VULIN SE SASTAO SA JOVIĆEM: Evo šta je ministar rekao o Darku Elezu

Novosti online

05. 07. 2021. u 15:28

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa srpskim predstavnikom u Ministarstvu bezbednosti Bosne i Hercegovine, zamenikom ministra Nedeljkom Jovićem.

ВУЛИН СЕ САСТАО СА ЈОВИЋЕМ: Ево шта је министар рекао о Дарку Елезу

FOTO: Mup

Ministar Vulin i zamenik ministra Jović razgovarali su o mogućnostima unapređenja saradnje u oblastima od značaja za bezbednost građana dve zemlje. Istakli su da je jedan od prioriteta borba protiv organizovanog kriminala zbog čega je jako bitna razmena obaveštajnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama i pojedincima koji krše zakon sa obe strane Drine.

- Mi imamo obavezu da unapređujemo međusobnu saradnju i da život građana učinimo sigurnijim i bezbednijim. Koliko je operativna saradnja bitna u borbi protiv organizovanog kriminala primer je i hapšenje Darka Eleza, vođe mafijaške grupe, koji je izvršio najteža krivična dela u Srbiji i BiH - istakao je ministar Vulin.

Ministar Vulin i Jović su razgovarali i o unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, problemu koji podjednako pogađa i Srbiju i BiH i sa sobom nosi brojne rizike.

Jović se, u ime srpskog naroda koji živi na prostoru Republike Srpske, ali i cele BiH, "zahvalio ministru Vulinu na psihološkoj i patriotskoj podršci koja učvršćuje srpski narod sa leve obale Drine da istraje i ostane da živi na svojim vekovnim ognjištima u skladu sa srpskim običajima i srpskom tradicijom“.

Ministar Vulin i zamenik ministra Jović istakli su kao veoma značajno to što će u najskorije vreme biti potpisana tri sporazuma između Srbije i BiH - o graničnim prelazima, pograničnom saobraćaju i sporazum o lokacijama na zajedničkim graničnim prelazima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!