NEVEROVATAN JE OSEĆAJ DANAS OVDE BITI SRBIN: Gradonačelnik Kraljeva za Vidovdan u Gračanici

D. Z.

28. 06. 2021. u 00:46

ISTIČUĆI da je Vidovdan jedan od najzačajnijih srpskih i pravoslavnih praznika i da nas podseća na 1389. godinu i Kosovski boj ali i na sve Srbe koji žive u svim zemljama regiona i svetu, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić koji za Vidovdan boravi u Gračanici smatra da “na današnji dan svi treba da zaboravimo na međusobne nesloge i sukobe da se saberemo da svi dođemo na Kosovo i Gračanicu koja slavi ove godine 700 godina.”

НЕВЕРОВАТАН ЈЕ ОСЕЋАЈ ДАНАС ОВДЕ БИТИ СРБИН: Градоначелник Краљева за Видовдан у Грачаници

Foto: D. Z.

- Presrećan sam što su ovde predstavnici Vlade Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju ali i predstavnici lokalnih samouprava ne samo sa Kosmeta već i iz centralne Srbije ali i Crne Gore i što ćemo prisustvoovati lituriji - rekao je uoči Vidovdana gradonačelnik Terzić.

On je na pitanje kakav je osećaj biti za Vidovdan u Gračanici kazao da taj osećaj nije lako opisati.

- Osetite snažnu duhovnu energija koja prožima svaki trenutak, kada čujete pesme pesnika koji su došli iz Kraljeva, Crne Gore koji pevaju o Gračanici o našoj kulturi vi shvatite da ste pripadnik jednog velikog naroda koji je ovde gradio svoju veru i koji je očuvao svoju tradiciu koju su im ostavili preci - kazao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva i dodao da je u Kraljevu više od 20.000 Srba 1999. godine potražilo utočište i da su oni danas spona između Kraljevčana i Srba na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!