ALBANCI IH UBILI, PA ZATRPALI KOSTIMA ŽIVOTINJA: Kako su teroristi likvidirali porodicu Šutaković o kojoj je govorio Vučić (FOTO)

D. S.

17. 06. 2021. u 10:27

GOVOREĆI o opstrukciji potrage za nestalima, koju Priština sprovodi već godinama, predsednik Vučić je juče saopštio da su od mnogobrojnih zahteva Beograda, dozvoljena pretraga samo lokacije Bunker, kod Đakovice.

АЛБАНЦИ ИХ УБИЛИ, ПА ЗАТРПАЛИ КОСТИМА ЖИВОТИЊА: Како су терористи ликвидирали породицу Шутаковић о којој је говорио Вучић (ФОТО)

Foto: Arhiva Novosti

U toj masovnoj grobnici, zatrpani životinjskim skeletima, pronađeni su i posmrtni ostaci sedmoro članova porodica Šutaković i Petrović.

Masovna grobnica u Đakovici/Foto: Arhiva Novosti

Petoro Šutakovića, koji su ekshumirani 1999, pokopani su tek pre dve godine u Andrijevici, u Crnoj Gori. Tela Darinke, rođene 1945. godine, njenog supruga Nedeljka, rođenog 1936, i sinova Aleksandra, Đorđa i Radomana, koji su imali 10, 17 i 18 godina, bila su u Institutu za sudsku medicinu u Prištini, a na graničnom prelazu preuzeli su ih rođaci.

Prema jednoj verziji, Šutakovići su kidnapovani iz svog stana, u julu 1999, gde su ostali kako bi sačuvali kućni prag. Pripadnici OVK su ih bukvalno izvukli iz doma. A prema drugoj verziji, porodica je pokušala da se skloni u crkvu, ali je uhvaćena na putu. I o njihovoj smrti kolaju dve varijante - da su ubijeni odmah i da su držani u zarobljeništvu dve nedelje, pa zatim likvidirani.

 

Masovna grobnica u Đakovici/Foto: Arhiva Novosti

Porodicu Šutaković u večni mir ispratile su desetine članova porodice, prijatelji, sveštenstvo Eparhije budimljansko-nikšićke...

- Sahranjujemo kosti davno pobijenih sa namerom da se zatru i nikada ne nađu. Postradali na pravdi Boga, bez krivice, roditelji i maloletna deca, i to u vreme kada je "međunarodna pravda" došla na Kosmet. Eto, vidimo kakva je to bila pravda. Isplivava zlo zlikovaca i pravo lice "velike Albanije". Ovo je jedno od tih lica - rekao je tada vladika Joanikije, posle pomena u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju