"LJUDI, JA OVAKVOM SASTANKU NISAM PRISUSTVOVAO": Vučić hteo rešavanje pitanja nestalih osoba, Kurti pričao o Gebelsu!

Novosti online

15. 06. 2021. u 12:27

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon trilateralnih razgovora u Briselu, kojima su prisustvovali premijer tzv. prištinskih institucija Aljbin Kurti, šef diplomatije EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

ЉУДИ, ЈА ОВАКВОМ САСТАНКУ НИСАМ ПРИСУСТВОВАО: Вучић хтео решавање питања несталих особа, Курти причао о Гебелсу!

Foto: Printscreen

Vučić je istakao da je razgovarano o nestalim osobama, i da je on potvrdio spremnost Srbije da se odmah izvrši ekshumacija na svakom mestu za koje se sumnja da su na njemu pokopani Albanci.

- I to je naišlo na razumevanje Borela i Lajčaka. Kada imaju sumnju da se negde nalazi grobnica mi ćemo odmah da krenemo u ekshumaciju. Ja sam tražio da se krene u iskopavanje na devet lokacija na Kosovu, gde mislimo da su pokopani ubijeni Srbi. A Albanci kažu ne može zato što je na čelu komisije Veljko Odalović. On je za njih Gering i Gebels - rekao je Vučić, i istakao da će srpski pregovarački tim nastaviti da racionalno nastupa i u narednim danima.

- Razgovaraćemo sa Srbima sa Kosova i Metohije, pošto sam veoma uplašen, zato što sam video sa koliko neodgovornosti ćemo morati da se suočavamo u budućnosti. Uplašen ne zato što je neko jak, nego zato što je neodgovoran - rekao je predsednik.

- Ljudi, ja ovakvom sastanku nisam prisustvovao. Nečemu što nikakve veze sa realnošću i odgovornošću nema. Više sam ja njima rekao nego nama. Oni su imali zamerke na račun Evropske unije - rekao je predsednik Vučić novinarima, i dodao da nije psovao, ali da jeste bio oštar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (7)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije