PROVOKACIJE KURTIJA U TIRANI: Ana Brnabić mu odgovorila

Tanjug

10. 06. 2021. u 14:25

PREMIJER privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, na Samitu Zapadnog Balkana kome prisustvuje i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, zatražio je danas da se redefiniše CEFTA sporazum u kome bi tzv. Kosovo bilo tretirano kao država.

ПРОВОКАЦИЈЕ КУРТИЈА У ТИРАНИ: Ана Брнабић му одговорила

Foto: EPA/Depositphotos

Kurti je takođe pozvao Srbiju da prizna tzv.Kosovo.

Na te provokacije mu je odgovorila premijerka koja je rekla da aktuelni format dobro funkcioniše i da ne postoji nijedan pravni argument da se bilo šta menja, jer je Kosovo deo Srbije.

Brnabićeva je podsetila Kurtija da Kosovo ne priznaje pet članica EU, da nije član UN i da u tom smislu sigurno ne može imati drugačiji status od postojećeg.

Na to je replicirao Kurti sa pitanjem: - Šta ćete da uradite, je l hoćete da nas okupirate?”, a Brnabić mu je odgovorila: “Kako mislite da okupiramo sopstvenu teritoriju?”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Prellee

10.06.2021. 14:47

Kurti i njemu slicni toliko su Srbiju zaobilazili, ponizavali a sad shvataju da su Srbi ti sa kojima se moraju dogovoriti da bi rijesili svoj status.Do sad su lutali okolo, trazili od drugih da im to rijese. Nezreli, povrsni, neiskreni i nemocni, sve uktatko. Srbija vam je najbitnija, MALOUMNICI