Predsednik crne Gore Milo Đukanović odložio je lokalne izbore u Tivr
tu koji su bili zakazani za 5.april, zbog postojeće epidemiološke situacije u državi.

Pročitajte još: DPS bez jakog rivala: Izbori u Tivtu bez opozicije?

- Imajući u vidu naredbu za preuzimanje privremenih mera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, koje  je, saglasno Zakonu o zaptiti stanovništva od zaraznih bolesti, donelo Ministarstvo zdravlja na predlog Instituta za javno zdravlje  Crne Gore, odlučio sam da odgodim održavanje izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat. Naime, naredbama, kao jedna od privremenih mera propisana je i zabrana okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mestima, što se u slučaju održavanja izbora ne bi moglo izbeći.

Deleći odgovornost s drugim državnim organima za poštovanje propisanog režima kretanja građana u cilju zaštite njihovog zdravlja, pažljivo ću pratiti razvoj događaja i odrediti novi datum održavanja izbora za odbrane u Skupštini opštine Tivat.

U skladu sa navedenim, izbori za odbronike u Skupštini opštine Tivat biće održani u roku od 90 dana od dana kada odlukama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija bude potvrđeno da je prestala opasnost od unošenja i širenja zarazne bolesti u Crnu Goru, a zbog koji su mere i uvedene -  saopštio je Đukanović.