БЕЗ учешћа Демократског фронта, Демократа, Грађанског покрета УРА, Социјалистичке народне партије, Радничке партије, Црногорске, Уједињене Црне Горе, Праве Црне Горе, проћи ће локални избори у Тивту који су заказани за 5. април. Синоћ у поноћ истекао је рок за предају листа. Скроман број партија ући ће у трку за 32 одборничка места у локалном парламенту - Демократска партија социјалиста, Социјалдемократе, Хрватска грађанска иницијатива и Бокешки форум.

Уједињена Црна Гора позвала је колеге из опозиције да договоре следеће политичке кораке, покажу одлучност и спремност да никада више не пристану на, како наводе, припремљене политичке губитке и поразе који се финансирају њиховим новцем.

- Демократска партија социјалиста је већ запечатила судбину тиватских избора злоупотребом јавних државних ресурса. Локални избори им, у ствари, само треба да покажу редовност прилика и обесмисле захтеве опозиције за фер и слободним изборима - поручили су из Уједињене Црне Горе.

Председништво Црногорске је одлучило да не учествују на тиватским изборима, а снагу ће, како поручују, усмерити на парламентарне изборе за које се надају да неће бити организовани у данашњој атмосфери подељености и поларизације. Због непостојања минимума услова за слободно изражавање воље становника Тивта, СНП такође бојкотује локалне изборе у овом граду.

Радничка партија је позвала да се што пре крене у разговоре око заједничког деловања свих антирежимских снага. Поздрављају заједнички став најјачих опозиционих чинилаца о бојкоту тиватских избора.


ЛИСТА ДПС

ОПШТИНСКИ одбор ДПС Тиват усвојио је листу кандидата за одборнике са слоганом "Због Тивта. За Тивћане! ДПС Мило Ђукановић".

- Једногласна подршка и оптимизам мреже ДПС је потврђен и кроз чињеницу да је 1.507 грађана Тивта подржало листу ДПС, иако је за званичну предају листе потребно обезбедити 92 потписа - саопштили су Ђукановићеви социјалисти.


"НАРОД ПОБЈЕЂУЈЕ"

ЛИСТУ под називом "Народ побјеђује" формирали су бивши тиватски опозициони функционери и активисти, али и нестраначке личности у овом граду. Они ће учествовати на локалним изборима, док је већина опозиционих партија одлучила да бојкотује изборе. На челу листе "Народ побјеђује" је новинар, председник УО НВО Матица Боке и в. д. извршног директора Радио-телевизије Херцег Нови, Жељко Комненовић. В.В.