Stečaj u bolnici Meljine možda je rešenje?

V.V.

19. 09. 2019. u 19:28

Стечај у болници Мељине можда је решење?

Foto: V.V.

Otvoren je stečaj u Privatnoj zdravstvenoj ustanovi nekada Vojnoj bolnici Meljine
Otvoren je stečaj u Privatnoj zdravstvenoj ustanovi nekada Vojnoj bolnici Meljine. Stečaj je u Privrednom sudu u Podgorici otvorio sudija Miodrag Anđelić na osnovu zahteva Elektroprivrede Crne Gore, zbog duga Bolnice 242,3 hiljade evra. Prema podacima Centralne banke Crne Gore blokada iznosi više od šest i po miliona evra. Sudija Anđelić je početkom avgusta na zahtev EPCG pokrenuo prethodni stečajni postupak i naredio zabranu raspolaganja imovinom stečajnog dužnika bez saglasnosti upravnika ili sudije. U obrazloženju, je navedeno da je ova mera određena jer su imali u vidu vidu sredstva, opremu i usluge koje pruža bolnica.


Ostojić bi sledeće sedmice trebalo da dođe u Bolnicu i zaposlene upozna sa planom rada, funkcionisanjem i statusom Bolnice u narednom period.

PROČITAJTE JOŠ: Duško Marković: Vratićemo Meljinama stari sjaj


Podsetićemo, još nije zaključeno ročište za ispitivanje razloga za otvaranje stečaja u kompaniji Meljine kompleks, pa je peti put sudija Milica Vlahović zakazala suđenje za 1. oktobar. Do tada bi trebalo da budu prikupljene informacije koje su od značaja za odlučivanje o tome da se i u Meljine kompleks četvrti put uvede stečaj.


Foto: V.V.


OČEKUJU ISPLATU ZAOSTALIH DOPRINOSA I DUGOVANjA PREMA RADNICIMA


Premda su u Sindikalnoj organizaciji bolnice Meljine zatečeni ovim podatkom stečaj će, očekuju, rešiti većinu njihovih problema nastalih nebrigom vlasnika Atlas grupe. Ne veruju da stečaj znači gašenje ove ustanove a očekuju da će status radnika ostati nepromenjen jer nema tehnološkog viška. Očekuju takođe isplatu zaostalih doprinosa i dugovanja prema radnicima. Bolnica će narednih dana raditi kao iuvek, smatraju u sindikatu, a svoje poteze će u odnosu na situaciju I oni plnirati od naredne sedmice.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije