AFERA ATLAS: Đukanović tvrdi da nije primio novac; Knežević: Gotov je!

V.K.

ponedeljak, 18. 03. 2019. u 17:27

АФЕРА АТЛАС: Ђукановић тврди да није примио новац; Кнежевић: Готов је!

Foto: TVCG

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore odbacio je optužbe bivšeg vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića da je od njega primio novac i da postoji snimak na kojem se to vidi
Milo Đukanović, predsednik Crne Gore odbacio je optužbe bivšeg vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića da je od njega primio novac i da postoji snimak na kojem se to vidi.


- Nema tog novca, niti ga može biti. Da sam želeo da dozvolim da može sa mnom da pravi bilo kakve dilove u biznisu, imao sam kad to da uradim za ovih 30 godina, rekao je Đukanović, tokom predavanja u Nemačkom društvu za spoljnu politiku u Berlinu, odgovarajući na pitanja novinara, - Reč je o potrebi čoveka koji je pobegao iz Crne Gore nakon što se našao na pravnom udaru države i koji pokušava da svoju odgovornost zakamuflira iznoseći optužbe na račun svih relevantnih ljudi u vlasti, ukljujučujući i mene. On to ne skriva. Čovek se samo predstavlja kao insajder i želi da se predstavi bližim vlasti nego što jesre. Do sada smo čuli mnoštvo njegovi optužbi za koje nije bil nijednog argumenta. Njegovim optužbama se služe oni koji žele da promene vlast mimo rezultata izbora i mene kao simbola vlasti, kojeg bi posebno želeli da promene.


Đukanović je saopštio da je Knežević otvoreno rekao da ga on lično zaštiti od Specijalnog tužilaštva.


- Nakon što je dobio odgovor da stvari u zemlji ne funkcionišu tako i da ga niko, uključujući i šefa države, ne može zaštititi od pravne odgovornosti za nezakonitosti koje je radio, on sada otvoreno kaže da je krenuo u rat protiv mene i saopštava sve ove gluposti, sa jasnim ciljem, vaninstitucionalne promene vlasti, kazao je Đukanović.

PROČITAJTE JOŠ: Duško Knežević iz Londona poručio: Milu sam dao pare u torbi


On je ponovio da firma koju je osnovao na Kipru 2006. postoji samo na papiru i da preko nje nije ostvaren ni jedan evro prometa, te da je firma osnovana u vreme kada nije bio na državnoj funkciji.


- Nikad nisam saopštio neistinu pred crnogorskom javnošću. Očigledna namera određenih centara, koji nisu samo politički, nego i parapolitički, medijski, da svojom kampanjom vas uvedu u percepciju vaše nedoličnosti za obavljanje državne funkcije. Kako bi Crna Gora bila srećna država kada bismo o tome da li je njen predsednik podoban ili ne za obavljanje funkcije, sudili na osnovu toga da li je u vreme kada nije obavljao državnu funkciju imao registrovanu firmu kroz koju nikada nije prošao ni jedan evro prometa.


Đukanović je dodao da se hptel iskonstruisati njegova odgovornost i kada je reč o kreditu kod Pirues banke. Rekao je da je imao pravo da se zaduži, jer je bio izvan politike i želeo da se bavi biznisom. Kazao je da očekuje da će mu se vratiti novac kojim je izmirio dug prema Atlas banci, za koji tvrdi da nije postojao.


- Već sam objasnio da nisam bio vlasnik VIP kartice, već samo obične kreditne kartice dostupne svakom građaninu i da sam se u odnosu na korišćenje te kartice ponašao veoma zakonito, sem u poslednjem slučaju kada je taj gospdoin, pripremajući optužnicu protiv mene, prikrio neki navodni dug od 11 hiljada evra. Da bi nakon toga „mahao“ da je to nepokriven dug, nakon čega sam odmah izmirio taj dug i pokrenuo tužbu. Sud treba da utvrdi da li je taj dug postojao ili ne, nakon čega ću , po mom očekivanju, taj novac dobiti natrag, kazao je Đukanović.


KNEŽEVIĆ ODGOVORIO ĐUKANOVIĆU: GOTOV JE!


Neka umire na rate, neka se preznojava!


Ovu poruku predsedniku Crne Gore poslao je iz Londona Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe, odgovarajući na Đukanovićevu ranije datu izjavu pred novinarima u Berlinu da Knežević ne govori istinu tvrdeći da nema niti može biti bilo kakve torbe sa parama koje prvi čovek Atlas grupe pominje.


- Milo nikad ne laže, on najbolje zna imali snimka ili nema, ironično je kazao Knežević. - Djukanovicu nema spasa. Gotov je!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije