U Crnoj Gori priznat Ravnogorski pokret

V. K.

04. 05. 2016. u 09:45

У Црној Гори признат Равногорски покрет
Posle dvadeset godina čekanja, Ravnogorski pokret je registrovan i u Crnoj Gori

PODGORICA - Posle dvadeset godina čekanja, Ravnogorski pokret je registrovan i u Crnoj Gori, a rešenje je potpisao potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković. Ovo je prvi put da država podno Lovćena zvanično dobije udruženje koje okuplja poštovaoce kraljevske vojske u otadžbini i tekovina koje je ona stvarala pod komandom generala Draže Mihailovića.

- Prvi put nakon Drugog svetskog rata u Crnoj Gori zvanična vlast je iskoračila iz stereotipnog komunističkog pogleda na svet i istoriju građanskog rata od 1941. do 1945. godine i prihvatila ono što su sve demokratske zemlje davno uradile, odnosno prihvatili su Ravnogorski pokret, a time i vojnike đenerala Dragoljuba Mihailovića kao deo antifašističke tradicije - kazao je predstavnik ove organizacije vojvoda Mileta Pavićević Čiča. - Registraciju doživljavamo kao prvi korak na putu rehabilitacije pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

flamantes

06.05.2016. 13:17

Zločionci, zlikovci i kolaboracionisti ne mogu biti dio antifašističkog bloka, ali imaju pravo da se politički organizuju, kao i svi drugi.