AMERIČKI državni sekretar Majk Pompeo prokomentarisao je minula dešavanja u Venecueli, rekavši da su Amerikanci zaista i bili umešani u puč u toj zemlji, sve bi bilo drugačije.

- Vlasti SAD nisu direktno bile umešane u tu operaciju. Da jesu, sve bi bilo drugačije - rekao je on.

Pročitajte još: Tramp odgovara na Madurove tvrdnje: "Situacija u Venecueli NEMA VEZE sa Amerikom"

Pompeo je takođe naveo da će vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi vratile uhapšene Amerikance na teritoriju SAD.

- Pokrećemo proces utvrđivanja krivice. Ukoliko režim venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura odluči da ih zadrži, iskoristićemo sve moguće metode kako bi pokušali da ih vratimo na američko tlo - zaključio je on.

Pročitajte još: Pritisak na Venecuelu ne prestaje! Dok Amerika pokušava da je "obezglavi", Rusija, Kuba i Kina POMAŽU U NEVOLjI

Prethodno se po pitanju Venecuele oglasio Pentagon, koji se pridružio američkom predsedniku Donaldu Trampu u negiranju bilo kakve umešanosti Vlade SAD u navodno neuspeli pokušaj oružane invazije u Venecueli.

Podsetimo, Maduro je u ponedeljak rekao da su venecuelanske vlasti uhapsile dvojicu američkih državljana koji su, kako je naveo, sarađivali sa američkim vojnim veteranom koji je preuzeo odgovornost za neuspelu akciju.