TERORISTIČKI NAPAD U NEMAČKOJ: Osumnjičeni priznao ubistva, objavio rasistički manifest

Tanjug

11. 10. 2019. u 14:05

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У НЕМАЧКОЈ: Осумњичени признао убиства, објавио расистички манифест

Foto Twitter

Stefan B, osumnjičen za ubistvo dve osobe u blizini sinagoge u nemačkom gradu Haleu, priznao je krivicu, kao i da je to delo bilo motivisano krajnje desničarskim, antisemitskim ubeđenjima

Stefan B, osumnjičen za ubistvo dve osobe u blizini sinagoge u nemačkom gradu Haleu, priznao je krivicu, kao i da je to delo bilo motivisano krajnje desničarskim, antisemitskim ubeđenjima, saopštilo je danas tužilaštvo.

Tužilaštvo je opisalo kako je osumnjičeni, koji je objavio rasistički i antisemitski manifest i uživo prenosio pucnjavu koja se odigrala u sredu, ubio dvoje slučajnih prolaznika pošto nije uspeo da uđe u sinagogu.

PROČITAJTE JOŠ - PUCNjAVA ISPRED SINAGOGE: Dvoje mrtvih, uhapšen jedan osumnjičeni; Bačena bomba na jevrejsko groblje (VIDEO/ FOTO)

Zahvaljujući tome što je bio loš u gađanju i što je oružje bilo loše, devet osoba je tokom napada koji je trajao pola sata, ostalo nepovređeno, navelo je tužilaštvo u gradu Karlsrue.

Prva žrtva je 40-godišnja žena, prolaznica koja je viknula na napadača dok je pokušavao da uđe u sinagogu.

Nekoliko minuta kasnije, napao je obližnji restoran brze hrane i ranio jednog muškarca. Potom je otišao do automobila, uzeo novo oružje, kojim je ubio povređenog muškarca, navelo je tužilaštvo.

U manifestu, 27-godišnji osumnjičeni je izrazio nameru da izvede napad na sinagogu, kao i želju da bi mogao da ubije i muslimane i napadne džamije, prenosi Rojters.

Majka osumnjičenog izjavila je za "Špigel" da je Stefan eksperimentisao sa drogama i da je to jedva preživeo, kao i da je posle toga postao druga ličnost.

Dve osobe ubijene su u pucnjavi ispred sinagoge u gradu Haleu na jevrejski praznik Jom Kipur.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

zardjala kasika

11.10.2019. 15:30

Zbog cega ovakvi kosher naslovi? Mladic je video gde je goruci problem i krenuo da ga resi. Nije da ga podrzavam ali Njutnov Treci Zakon je to.