TO NIJE BEBA VEĆ RAK! Radost se pretvorila u očaj kada su na ultrazvuku videli “hrpu grožđa”

Novosti Online/ N. M. D.

nedelja, 08. 09. 2019. u 17:14

ТО НИЈЕ БЕБА ВЕЋ РАК! Радост се претворила у очај када су на ултразвуку видели “хрпу грожђа”

Foto: Depositphotos

Mladi par iz Velike Britanije već je smišljao ime za dete kada je usledio šok. Ništa nije ukazivalo da će joj život visiti o koncu

MLADI par sa severoistoka Engleske radovao se prinovi, dok lekarski pregled u 12. nedelji “trudnoće” nije otkrio da je “beba” u stvari maligna masa.

Grejs Bejker Paden (23) i Džo Kauling (28) već su smišljali ime za dete i obavestili roditelje koji su jedva čekali da dobiju unuče. Prethodnih pet testova na trudnoću su bili pozitivni, pojavila se i jutarnja mučnina, ali mala izbočina na stomaku nije bila ono čemu su se nadali.


Pročitajte još: UMALO TRAGEDIJA: Majka ranila ćerku, mislila da je provalnik (FOTO+VIDEO)


- To je bio ogroman šok. Od planiranja uzbudljive budućnosti uz porodicu, odjednom sam saznala da mi je život u opasnosti. Samo sam htela da mi odmah izvade tu odvratnu masu – kaže devojka.

Par je u početku bio iznenađen “trudnoćom” jer je Grejs koristila kontraceptivne pilule, ali je rezultate potvrdio lekar opšte prakse.


Pročitajte još: Pobedile rak pa zaveslale prema zdravom životu


U desetoj nedelji primetila je tačkice krvi i u strahu od pobačaja posetila doktora, koji je posle ultrazvuka potvrdio da vesti nisu dobre.

- Nije bilo ničega u obliku bebe. Izgledalo je kao hrpa grožđa. Babica je rekla da izgleda kao “molarna trudnoća” - prepričava užasne trenutke Džo.

Ovaj poremećaj nastaje u jednom od 600 slučajeva kada neoplođena jajna ćelija uđe u matericu. Stvara se masa zvana hidatiformna mola“ koja ima malu šansu (oko 1 procenat) da bude maligna, što se ovaj put desilo. Takođe izaziva mučninu i pojačano lučenje hormona od kog telo “imitira” trudnoću.

Masa je uklonjena u roku od dva dana posle čega je Grejs bila na hemoterapiji, prvo šest meseci pa posle dodatna dva. Krajem decembra prošle godine testovi su bili negativni na rak, ali je neko vreme nastavila sa manje invazivnom terapijom iz predostrožnosti. Šanse da stvarno zatrudni posle ove drame su oko 15 procenata.

(mirror.co.uk)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Zoran

08.09.2019. 19:07

Moja zena je imala prvu trodnocu molarnu. Mola. To vam je to sto kazu, kao grozdje, skroz bez veze. Najgore u svemu je sto moze da bude rak ili kasnije izaiove, ali kod nje to nije bio slucaj. Znaci nije obavezno da mora lose da se zavrsi kada je mola u pitanju. Ona brinula jel ce uopste moci da ima decu. Reko bez brige, sacuvaj ti glavu, ako ne mozes ce da usvojimo. Drugo dete je bilo u redu. Ali frka je bila velia zbog mogucnosti raka.I od tada je proslo 20 godina, sve u redu.

Milica

10.09.2019. 21:42

@Zoran - Retko se desava da molarna trudnoca ide tokom kao ovaj. Ali zato se i prati neko vreme. Inace, ako je sve ok, ne utice na dalji razvoj dogadjaja oko trudnoce.

Ljube

08.09.2019. 20:01

Jedan razlog za izgled ogronmog broja zena ,devojaka ,na zapadu , a to su ogromne odvratne debljine , su upravo te pilule za kontrace pciju....

Zoran

09.09.2019. 01:39

@Ljube - To je malo diskutabilno. Na Bliskom istoku su zene skoro uvek debele ali radjaju kao nista. Moja zena je mrsava (bila) i imala molu. Njena sestra jedva dobial dete, mrsava...masa mrsavih zena ima problem sa decom... Cuo si za anoreksiju...to je zapadni izum...zenske se izgldanjuju do besvesti....