STRUČNjAK IZ AMERIKE: Ruska mornarica će uništiti NATO snage

Novosti online

11. 08. 2019. u 19:57

СТРУЧЊАК ИЗ АМЕРИКЕ: Руска морнарица ће уништити НАТО снаге
Stručnjak američke mornarice Lajl Goldstajn je u časopisu „Nešenel interest“ komentarisao ko bi bio jači ukoliko bi se desio sukob SAD i Rusije na moru.
 Stručnjak američke mornarice Lajl Goldstajn je u časopisu „Nešenel interest“ komentarisao ko bi bio jači ukoliko bi se desio sukob SAD i Rusije na moru.

Kako prenosi Sputnjik, pretnja od sukoba između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država na Crnom moru je sasvim realna, ali ruska mornarica će uništiti snage NATO-a u prvim satima sukoba, piše stručnjak američke mornarice Lajl Goldstajn.

Goldstajn je istakao da Vašington nastavlja da pogoršava situaciju i povećava stepen napetosti sa Moskvom, organizujući vojne vežbe Ukrajina-NATO duž ruskih granica.

 "Vašington ne shvata u potpunosti opasnost takvih manevara. Zapravo, nije teško zamisliti rat između SAD i Rusije, koji bi počeo zbog slučajnog potapanja broda NATO-a koji učestvuje u vojnoj vežbi neeksplodiranom minom u tako opasnim vodama", ističe on.

Prema njegovim rečima, u slučaju takvog sukoba, snage NATO-a, sa izuzetkom Turske, na Crnom moru neće imati realan vojni značaj.

Prema konvenciji iz Montrea, američki nosači aviona ne mogu da prođu kroz turske moreuze. U suprotnom bi ih odmah uništile ruske podmornice, raketni sistemi, raketni čamci i morsko vazduhoplovstvo opremljeno hipersoničnim protivbrodskim raketama, kao što je novi sistem "Kinksal".

Govoreći o značaju nosača aviona, koji se smatraju ponosom i glavnom snagom američke mornarice, autor smatra da bi Vašington trebalo da preispita svoju strategiju i, rešavajući se njihovog kulta, počne da razvija podvodno naoružanje i najnovije bespilotne letelice.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Blagoslov

11.08.2019. 22:25

Haha zaigrala mečka i pred njihovim vratima....neka ,neka ,samo napred baćuške....

Terenac

12.08.2019. 12:41

Realno, sta moze američka mornarica u crnom moru? Realno - ništa. Beznačajno pokazivanje mišića. Nek probaju da zaustave neki ruski brod.

буки

12.08.2019. 16:31

Неће, ако не буде морала. Према томе, вратите се у своје земље, чувајте своје границе, будите добри и нећете добити батине.