Američke zloupotrebe će se tek odraziti na dolar

Novosti online

petak, 19. 04. 2019. u 13:28

Америчке злоупотребе ће се тек одразити на долар

Foto Tanjug/Ap

SAD zloupotrebljavaju dolar, što će se u budućnosti odraziti na pouzdanost te valute, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa članovima Međunarodnog saveta za saradnju i investicije
SAD zloupotrebljavaju dolar, što će se u budućnosti odraziti na pouzdanost te valute, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa članovima Međunarodnog saveta za saradnju i investicije.

Prema Lavrovljevim rečima, spoljnopolitički kurs Rusije je usmeren na osiguranje maksimalno povoljnih uslova za saradnju sa inostranim partnerima na uzajamnokorisnoj osnovi.

„Vidimo direktnu zloupotrebu statusa američkog dolara, i u dugoročnoj perspektivi se to može negativno odraziti na tu valutu, jer će svi shvatiti da je nepouzdana. U krajnjem slučaju, u tim uslovima koji su se danas formirali na međunarodnom tržištu zbog stava SAD, gubici se broje na stotine milijardi dolara", rekao je Lavrov.

PROČITAJTE JOŠ - „FINANSIJSKA IRMA“: Dug SAD distigao 20,16 biliona dolara

Akcije prema „Severnom toku 2" izazivaju ozbiljnu zabrinutost u Moskvi.

„Mešanje u proces formiranja projekta ‘Severni tok 2’ od strane SAD je beskrajno — samo pogledajte izjave američkog ambasadora u Berlinu koji traži od nemačke Vlade da promeni svoj stav, protiv sopstvenih interesa", rekao je Lavrov.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije