IZRAELSKI OBAVESTAJAC TVRDI: Putin ima superoružje, NATO beskoristan, više niko ne može protiv Rusije (VIDEO)

Novosti online

21. 09. 2018. u 18:47

ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕСТАЈАЦ ТВРДИ: Путин има супероружје, НАТО бескористан, више нико не може против Русије (ВИДЕО)

Foto Tanjug-AP

Rusija zahvaljujući svom novom superoružju koje je javno prodemonstrirao Vladimir Putin može ubrzati raspad NATO , ocenio je poznati izraelski geopolitičar Jakov Kedmi.
Putin je pokazao da je Rusija dostigla najvišu tačku bezbednosti u celoj svojoj istoriji. Rusija zahvaljujući svom novom superoružju koje je javno prodemonstrirao Vladimir Putin može ubrzati raspad NATO , ocenio je poznati izraelski geopolitičar Jakov Kedmi.

On je u karijeri rukovodio i tajnom službom „Nativ”, a svoju procenu razvija i obrazlaže ovako:

- Putin je pokazao da je Rusija dostigla najvišu tačku bezbednosti u celoj svojoj istoriji. Da sada ni Sjedinjene Države ni Evropa nemaju čime da joj pariraju. Putin je takođe pokazao da je ceo odbrambeni sistem NATO potpuno beskoristan i da više nije u stanju da išta uradi protiv Rusije.

Kedmi naglašava i da ujedinjena Evropa nema nikakvu zaštitu i da Rusija s njom dalje može pregovarati u dve etape: „U prvoj fazi o ukidanju sankcija i o uklanjanju svih baza NATO sa teritorije EU. A u drugoj – o raspuštanju NATO kao krajnjem rezultatu. Uostalom, sdada je već jasno da je NATO beskoristan i da ništa ne znači na odbrambenom planu i da od njega u slučaju rusko-evropskog rata ne bi bilo vajde. NATO je u vojnom smislu izgubio značaj i upravo zato ga treba raspustiti”.

Kedmi sugeriše Kremlju da upravo to postavi kao uslov normalizacije odnosa između Rusije i EU. On je podsetio da je poslanica naciji parlamentu ruskog lidera imala dva segmenta – vojni i nevojni.

Pritom je ukazao:

-Nevojni je za Sjedinjene Države strašniji od vojnog. Jer, ispostavlja se da Rusija – iako je pod narastajućim zapadnim pritiskom preko sankcija čije posledice su uporedive sa ratnim razaranjima – našla način i sredstva da reši sve probleme i propuuštanja nagomilane tokom 20 godina i da stvori novu razvojnu bazu. U suštini, pokazalo se da su i pritisak i sankcije beskorisni jer ne utiču ni na politiku Rusije ni na njen razvoj. Što je posebno važno i čega su se posebno bojali – ni na njeno naoružavanje.

Kedmi smatra da će Amerikanci i njihovi saveznici odsad imati veliki problem i sa svojom i sa ruskom pomorskom moći. -Sjedinjene Države su u središtu svoje vojne moći uvek imale mornaricu.

A ona će – sudeći po onome što je predočio Putina – postati potpuno bespomoćna u sluačju Rusije. Ruske podmornice i podvodni aparati postali su pretnja i američkoj floti i obalama SAD. Neki od ruskih aparata mogu izazivati i cunami. A svih deset grupa američkih ratnih brodova oko nosača aviona postalo apsolutno golo pred raketama `Kinžal`. Te udarne grupe su ostale bez atakujuće uloge prema Rusiji-.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

MarkoBgd

21.09.2018. 19:08

Lepo, divno zvuči... al u praksi vidim da ruski avioni padaju ( bivaju oboreni) a da napadači prolaze nekažnjeno. Kao da su oborili avione Somalije ili Hrvatske a ne Rusije

OBORILI IM AVION PA IH SAD HVALE

21.09.2018. 19:18

Da je "BRNJO" vise imao u glavi nego na glavi, NATO je trebao da se raspadne pocetkom devedesetik, kad je i Varsavski-pakt ugasio svjetla. Nazalost "BRNJO" poverova (u coravo) Kolu i Genseru, kao i Busu senijoru, i to skupo kosta Rusiju, a najskuplje Srbiju i srpski narod u celoj Jugoslaviji. JA VERUJEM U TO RUSKO ORUZJE, SAMO KAD GA VIDIM NA DELU, do tada ostaje samo nada da je istina.

stef.

19.12.2018. 10:46

@E - Ali su danas svi bez pameti,vidis da danas svak hoce da gospodari svetom pogotovo Amerikanci ali niko ih vise ne slusa.

Миро Марковић

21.09.2018. 20:00

Овај Јеврејин је све рекао чак ио оно што нико у НАТО пакту, који је тотало потучен у Авганистану, не сме ништа да зуцне. Уведилу су да суи им све ПВО бескорисне, без обзира на њихову баснословну цену и још скупље одржавање. НАТО је доминирао светом скоро све време од расформирања СССР-а, али најзад, захваљујући генијалности руских инжењера, може само да подвије реп и растури своје крминилно друштво. Полако долази време, када ће НАТО морати да плаћа ратне одштете заједно са каубојима.

only fools and horses

21.09.2018. 20:20

Ех, из његових уста у божје уши. Али небитно је то, какво год оружје имали, неће бити рата између њих и НАТО. Све док има толико нуклеарних ракета и све док човечанству прети уништење од истих.

Jokker

22.09.2018. 04:40

Da su rusi kao amerikanci ,davno bi bio kraj ovoj planeti. Ruse je tesko uvesti u rat ali kada u njega udju onda ih niko ne moze zaustaviti.

Car Dusan

28.11.2018. 02:36

Zlocinac ih (nuklearne bombe ) je vec prvi upotrebio , i opet ce ih upotrebiti prvi !!!