Optužbe protiv „Fejsbuka“: Koristio je lične podatke korisnika da bi pritiskao konkurente

NovostiOnline

petak, 08. 11. 2019. u 20:13

Оптужбе против „Фејсбука“: Користио је личне податке корисника да би притискао конкуренте

Foto Depositphotos

„Fejcbuk“ je koristio lične podatke korisnika društvene mreže kako bi vršio pritisak na konkurente i pomagao prijateljima
„Fejcbuk“ je koristio lične podatke korisnika društvene mreže kako bi vršio pritisak na konkurente i pomagao prijateljima, navodi američka televizija En-Bi-Si, pozivajući se na dokumenta u koje je imao uvid.

Fejsbuk koristi lične podatke korisnika u svoje svrhe

Radi se o oko sedam hiljada stranica, od kojih su četiri hiljade bile privatne poruke korisnika „Fejsbuka“, beleške, prezentacije i tabele. Zloupotreba je, mahom, vršena u periodu od 2011. do 2015. godine, a kako se navodi, oko 1.200 tih stranica imalo je oznaku „strogo poverljivo“.

PROČITAJTE JOŠ - Fejsbuk kažnjen s pola miliona funti, gigant odustao od žalbe, ali jednu stvar nije hteo da uradi

„Fejsbuk“ je u nekim slučajevima „nagrađivao“ partnere i omogućavao im da ulaze u lične podatke korisnika „Fejsbuka“. To je, na primer, omogućeno „Amazonu“, jer je trošio novac na reklamu na „Fejsbuku“. U drugom slučaju, društvena mreža je onemogućila aplikaciji za razmenu poruka — MessageMe da pristupa podacima, jer je prebrzo postala popularna i mogla bi da postane direktan konkurent „Fejsbuku“.


rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bcb

08.11.2019. 22:08

bolje da niste dirali aplikaciju.Imam spor internet i dugo treba da ucita.Ranije nije bilo problema.