RUKA derventskog policajca Dragana Kokanovića(48) danas je bila brža od skoka njegove očajnesugrađanke 59-godinjeB.J., u nameri da sa gradskog Starog mosta sebi prekrati život u talasima Ukrine. Ovaj odlučni i spretni policajac spasio je život žene danas oko 10.50 časova, i to dok nije bio na dužnosti.


Potparolka Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez, potvrdila nam je da je policijski službenikKokanović danas u jutarnjimsatima krećući se svojim putničkim automobilom preko Starog mosta, na retrovizoru uočiožensku osobu koja hoda sa spoljne strane mosta.


-Pošto sam se kretao u suprotnom pravcu, odmah sam okrenuo vozilo na kružnomtoku na ulazu na most, parkirao ga, i uspeo neprimetno da se približimženi-pričapolicajac Kokanović.


U poslednjemtrenu, pre nego što je žena skočila sa oko višeod pet metara visine u reku, uspeo je da je uhvati za ruku. Međutim, žena se konstantno odupirala govoreći mu da je pusti da se ubije. Naočigled prolaznika, drama je trajala više minuta.


-Govorećijoj da nikakavi problemii ništadrugo nisu vrednije od života, uspeo sam nekako da je malo smirim i steknem njeno poverenje. Tada sam je dohvatio i drugom rukom i pomogao joj da pređe na unutrašnju stranu mosta.-Drago mi je što sam baš u tom momentu slučajno naišao i i što sam spasio život našoj sugrađanki-rekao je za “Novosti” Kokanov.


Policajac je potom obavestio svoje kolege, koje su ženu prevezle u Službu hitne pomoći Doma zdravljau Derventi. Nakon ukazane lekarske pomoći, kako saznajemo, upućena je na daljelečenje u dobojsku bolnicu.


Zasad nije poznat motiv zašto je B.J. imala nameru da skonča svoj život skokom u reku. Nezvaničnosaznajemo da je reč o porodičnim nedaćamai da je, navodno, i ranije imala sličanpokušaj.SPASIOCI I BROJNI POKUŠAJI


KAKO su “Novosti” pisale, samo pre sedam dana, 15. aprila, derventski vatrogasci su iz Ukrine izvadili bezivotno telo 72-godišnje Dervenčanke S.C., koja je, kako je utvrđeno, izvršilasamoubistvo skokom u Ukrinu.


Istovremeno, zabeleženoje i više slučajevaspasavanja života od strane odvašnih policajaca, uglavnom Dervenčanki,koje su imale nameru da sa ovog sveta odu utapanjem. Samo u poslednjihgodinu dana, policajci Morislav Knežević(51) i Milojko Popović (53), u dva odvojena slučaja,u poslednjem trenutku pre nego što su skočilesa ovdašnjih mostova, spasili su život dvema sugrađankama. A, policijski inspektor Dejan Stojanovići vatrogasac Dražen Miodanić, uz pomoć policajaca ŽeljkaLazarevića i Aleksandra Zekića, nakon samoubilačkog skoka, iz bunara su izbavili 52-godišnjusugrađanku.