POLICIJA Trebinja intenzivno traga za nepoznatom ženom, starom između 25 i 30 godina, koja je od dve žene u Trebinju i Bileći, na prevaru uzela ukupno 5.000 KM.

Kako su nam rekli u Policijskoj upravi Trebinje, prevarantkinja prodaje robu od vrata do vrata, nudi pomoć ili traži pomoć od građana, pokušavajući da uće u domove.

- U zavisnosti od situacije menja metode rada samo da bi ušla u kuću. Apelujemo na građane da onim licima koje lično ne poznaju ne dozvole ulazak u stan, bez obzira na razloge koje navedu - kažu u PU Trebinje.

PROČITAJTE JOŠ -  Nudila "skidanje magije", ojadila žrtve za novac i zlato

Očigledno da je reč o vrhunskom prevarantu. O tome najbolje svedoči način na koji je uspela da otuđi 2.000 maraka u Trebinju. Kako nezvanično saznajemo, ova žena je nudeći zavese na produju ušla u priču sa domaćicom iz Trebinja. Ispričala joj je da skida "crnu magiju", kao i da je navodno videla smrt njenog bliskog člana porodice.

- Ponudila joj mogućnost da uz "poseban" ritual spreči tu nesreću - nezvanično saznajemo. Magija se sastojala u tome što je, pored nekoliko rekvizita koji se koriste u takvim seansama, tražila da na stolu moraju biti i sve pare koje ova ima u kući, da bi lakoverna žena donela novac. Poslednji detalj bio bi da vlasnica stana mora napustiti tu prostoriju, preći u drugi deo kuće, a kada se vratila nije bilo ni novca ni žene.

Ista osoba u Bileći je tražila da se ugreje, a kada je ženska osoba pustila u stan, počela je skretati pažnju da je nešto po prostoriji prosuto. Bilećanka i ona počele su da traže to što se prosulo, a u tom traganju ona je pronašla 3.000 maraka i ukrala ih.


VEĆ BILA U BANjALUCI

Nezvanično saznajemo da je prevarantkinja koju traži policija Trebinja ista žena koja je slične prevare izvršila u decembru prošle godine na području Banjaluke. Ona je tada starici za skidanje magije "naplatila" 25.300 KM. Tada je njena žrtva, opisala kao mlađu ženu, romske nacionalnosti, a u njenom opisu žrtva je pored uobičajenih fizičkih karakteristika istakla izrazito izbačene prednje zube.