Vozio pijan bez dozvole i tablica: Policija oduzela golf 2 vozaču kojem je otkriveno 3,15 promila alkohola

O. MATAVULj

utorak, 25. 02. 2020. u 21:45

Возио пијан без дозволе и таблица: Полиција одузела голф 2 возачу којем је откривено 3,15 промила алкохола

Foto Ilustracija

Mirko B. (37) višestruki prestupnik u saobraćajnim prekršajima

SRBAČKA policija uhapsila je Mirka B. (37) iz Sitneša i privremeno mu oduzela automobil "golf 2" kojim je pijan počinio više saobraćajnih prekršaja, a alko-testiranjem mu je izmereno čak 3,15 promila alkohola u krvi.

U PU Gradiška navode da je patrola u ponedeljak u 22.15 u Sitnešima kontrolisala "golf 2" kojim je upravljao Mirko B.

- Kontrolom je utvrđeno da je automobil neregistrovan, bez tablica, i da vozač M. B. upravlja vozilom pre sticanja prava na upravljanje. Alko-testiranjem kod vozača je utvrđeno 3,15 promila alkohola u organizmu - saopšteno je iz PU Gradiška.

U policiji navode da su zbog počinjenih težih saobraćajnih prekršaja, za koje su propisane zaštitne mere, kao i bojazni da će nastaviti s prekršajima lišili slobode vozača i privremeno mu oduzeli automobil.


PROČITAJTE JOŠ: "Moj sin je rastao s ljubavlju, a ubijen je kao PAS na hladnom pločniku ispred zgrade": Otac je stajao OČI U OČI sa ubicom svog Miloša, a onda je izjavom RASPLAKAO sve u sudnici


- Vozilo je oduzeto i zbog činjenice da je M. B. višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja i ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni u registru kazni - navode u policiji.

Nezvanično saznajemo da se radi o neplaćenim kaznama u iznosu od oko 4.000 KM. Nakon otrežnjenja i noći, prespavane u Policijskoj stanici, Mirko B. je pušten na slobodu. Osnovnom sudu u Gradišci protiv njega će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postuka zbog počinjenih saobraćajnih prekrašaja.

- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakona, kako bi svoju i bezbednosti drugih građana podigli na što veći nivo - navode u PU Gradiška.


ODUZETO ŠEST VOZILA

U PRVOJ polovini februara PU Gradiška već privremeno oduzela šest automobila, zbog teških saobraćajnih prekršaja. Vozila su i tada oduzeta od vozača koji su višestruki prestupnici i imaju veće iznose neplaćenih kazni za saobaćajne prekršaje.

Otkriveni su tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja u kojoj je 901 vozač kažnjen zbog prebrze vožnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije