Bračni par Dušica i Gojko Makera iz Ljubinja postali su roditelji po šesti put, a radost u njihov dom donio je šesti sin kome su dali ime Milidrag.


Osim najmlađeg Milidraga, Dušica i Gojko roditelji su još pet dečaka: Milana (15), Miloša (14), Miljana (12), Milije (9) i Mihaila (7) koji su najmlađeg brata prihvatili sa oduševljenjem, kao najlepši božićni dar.


Majka Dušica za Srnu ističe da su ona i suprug Gojko planirali veliku porodicu kada su započeli zajednički život pre 15 godina i priznaje da je oduvek maštala da ima mušku decu.


Dušica kaže da je velika obaveza imati veliku porodicu, ali ističe da joj ništa ne pada teško kad pogleda sinove za koje kaže da su dobri i vredni dečaci.


- Zaista su dobri, pomažu mi u kući, brižni su i odgovorni. Odlični su učenici. Osim školskih obaveza, oni imaju i brojne vannastavne aktivnosti, samostalni su i ponosna sam na njih - navodi Dušica.U njihovoj porodici zaposlen je samo suprug Gojko, koji radi kao auto-prevoznik pa je često odsutan od kuće, a troje dece ostvaruje pravo na dečiji dodatak.


Dušica kaže da ona i suprug samostalno izdržavaju porodicu i da nikada nisu tražili pomoć od lokalne vlasti, iako je institucionalna podrška uvek dobrodošla.


Decu su, napominje Dušica, rađali iz ljubavi i velike želje za porodicom pa su spremni i da vredno rade i bore se za njih.


- Mi smo stvarno srećni i zadovoljni sa momcima. Borimo se koliko možemo, ali uživamo i divno nam je - naglašava Dušica.


Pročitajte još: ISPOVEST PORODICE SA PETORO DECE: Teško je, ali divno i vredno življenja


Uz međusobnu podršku i slogu koja vlada u njihovom domu, suprug i ona uspešno odolevaju izazovima koje svakodnevnica donosi a svojim dečacima pružaju mnogo ljubavi, siguran i topao dom.