Prvi banjalučki "Oktoberfest 2019" biće održan posljednjeg vikenda u septembru, čime će Banjaluka postati bogatija za još jednu atraktivnu manifestaciju posvećenu pivu, dobroj zabavi i muzici.


Svi posetioci će po popularnim cenama ulaznica, piva i hrane imati priliku da uživaju i u bogatom muzičkom programu, najavili su organizatori iz Centra za marketinški razvoj.


Ovaj festival je organizovan po uzoru na najveći festival piva na svetu - minhenski "Oktoberfest", pa će i banjalučki posetiocima ponuditi pivo, kobasice, perece, dobru muziku i provod, ali i domaću deliciju - banjalučki ćevap.


Organizator manifestacije Damir Kovačević rekao je da će za potrebe održavanja ovog "Oktoberfesta" na tvrđavi Kastel biti obezbeđen veliki natkriveni prostor kako vreme ne bi uticalo na održavanje festivala.

PROČITAJTE JOŠ: Nemački ambasador Šib svečano otvorio Oktoberfest u Beogradu


Kovačević je naveo da je namera da se posetiocima ponudi najmanje sedam vrsta piva, i to u velikim staklenim kriglama.


- Ponuda hrane biće slična onoj na čuvenom minhenskom `Oktoberfestu`, od koljenica, kobasica, pereca, pa do našeg ćevapa koji vole da probaju turisti, istakao je Kovačević.


Kada je reč o muzičkom delu manifestacije, Kovačević je istakao da su za sada dogovoreni nastupi grupa "Garavi sokak" za 27. septembar i "Aerodroma" za 28. septembar.


Sa ciljem bogaćenja turističke ponude grad Banjaluka podržao je organizaciju prvog banjalučkog "Oktoberfesta" i uvrstio ga u kalendar turističkih manifestacija grada za ovu godinu.


Grad Banjaluka u ovoj godini finansijski podržava ukupno 22 različita dešavanja, koji se nalaze u kalendaru turističkih manifestacija.