Borel: Nema evropske budućnosti bez dijaloga Beograda i Prištine

Tanjug

sreda, 27. 05. 2020. u 20:25

Борел: Нема европске будућности без дијалога Београда и Приштине

Foto Z. Jovanović

Šef diplomatije EU Žosep Borel kaže da je budućnost celog Zapadnog Balkana u EU, ali da se na tom putu ne može preskočiti dijalog Beograda i Prištine

BRISEL - Šef diplomatije EU Žosep Borel kaže da je budućnost celog Zapadnog Balkana u EU, ali da se na tom putu ne može preskočiti dijalog Beograda i Prištine koji se odvija pod pokroviteljstvom EU.

Budućnost celog Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju i Kosovo, je evropska. EU je opredeljena da ih podrži na svakom koraku njihovog puta. Ali da bi evropska budućnost postala stvarnost za narod ne može se zaobići dijalog kome posreduje EU”, napisao je Borel na svom Tviter nalogu.

Ovu poruku šefa diplomatije EU preneo je na svom profilu i specijalni predstavnik EU za dijalog i Zapadni Balkan Miroslav Lajčak.

Komentari (7)

maniks

27.05.2020. 20:43

Daj bre vise sjasite, EU je u raspadanju pitanje koja je sledeca zemlja da napusti tu vestacku tvorevinu a vi nam palamudite o nekakvoj buducnosti u EU.

Miki-Zg

27.05.2020. 20:45

Kakovo licemjerstvo ,floskule EU činovnika ?U 7 god. Šiptari s KiM-a ( EU ljubimci ) nisu izvršili ni jednu zadaću iz Briselskih sporazuma ,o čemu pregovarati i s kime ?

BOGDAN

28.05.2020. 07:44

BLAGO NAMA SRBIMA, SAVET SA SVE STRANE SVI NAM DAJU BESPLATNE LEKCIJE I SVI NAM KAZU STO NAM JE CINITI DA BI BEZ BORBE I ZRTVE PALI POD NACISTICKE OKUPACIJE.

čiča

28.05.2020. 16:22

O kakvom dijalogu pričaš , onom gde Srbija mora priznati šiftarima državu , Zašto? zar nije dovoljno kad vi tako moćni priznate što će vam i naše priznanje, Šta će te nam uraditi , nećete nas pomagati , pa videli smo kako vi pomažete kad je vladala korona , Hvala vi nama nikako netrebate