Oštre osude naslovne strane nedeljnika Nin: Zašto je puška uperena u Vučića?

V. N.

27. 11. 2019. u 18:59

Vulin: Slika bolesne mržnje. Martinović: Nastavak kampanje. Mihajlovićeva: Poziv na nasilje. Gojković: Poziv na linč i ubistvo predsednika Republike

Оштре осуде насловне стране недељника Нин: Зашто је пушка уперена у Вучића?

Sporna naslovnica Nina Foto: Tviter

FOTOGRAFIJA na naslovnoj strani nedeljnika "Nin", na kojoj su predsednik Aleksandar Vučić i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ali kojom dominira puška uperena u prvog čoveka Srbije, izazvala je burne reakcije.

Predstavnici vlasti to ocenili kao poziv na likvidaciju šefa države, a od negativnih komentara "usijane" su društvene mreže. Mnogo je poruka, upućenih redakciji nedeljnika, koje glase - povucite broj.


MARTINOVIĆ: POZIV NA UBISTVO VUČIĆA

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je da je skandalozno da nedeljnik NIN na naslovnoj strani sutrašnjeg izdanja objavi fotografiju na kojoj se, kako kaže, poziva na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je pozvao glavnog i odgovornog urednika NIN-a koji, kako kaže, ovih dana drži lekcije o moralu i etici, da objasni šta mu znači ta fotografija na kojoj je snajperska puška uperena u predsednika Srbije.

NIN: FOTOGRAFIJA VEĆ OBJAVLjENA U SAOPŠTENjU NIN-a je navedeno da su samo "najmračnijim umovima" mogle pasti na pamet "gadosti koje se pripisuju" njihovoj redakciji. NIN je naveo da niko nije negodovao kada su neki domaći mediji fotografiju Tanjuga prvi put objavili 27. juna 2017, kada je tada premijer Vučić sa tadašnjim predsednikom RS Miloradom Dodikom otvorio sajam "Partner 2017" u Beogradu.

- Kao iz vremena Gebelsa. Uništiti Srbiju i RS. Ako to dopustimo, šta ćemo mi Srbi? - upitao je Martinović.

Martinović je rekao da građani takođe treba da se zamisle nad propagandom koja se širi da u Srbiji nema slobode medija.


-
Ne da je ima, ovo više nije sloboda medija, ovo je postala anarhija u kojoj svaki ludak koji misli da je novinar može da objavi fotografiju u kojoj se vrlo jasno poziv na ubistvo predsednika Republike - rekao je Martinović.

On je dodao da se SNS nikada neće sa političkim protivnicima obračunavati na takav način, već da će ih uvek pobeđivati na izborima. Upitao je kakva se poruka šalje takvom naslovnom stranom i da li je to: Hajde da ubijemo Vučića i da od Srbije napravimo Boliviju.- Ovo je jasna poruka onih koji stoje iza Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Marinike Tepić, svih njih koji danima i nedeljama vode kampanju protiv Aleksandra Vučića, protiv Nebojše Stefanovića, protiv naše namenske industrije, protiv naše vojske i naše države. Ovo je poziv na ubistvo - poručio je on.

Istakao je da treba da je sram onog ko je stavio takvu naslovnu fotografiju.

- Pre nekoliko dana, kada je Vučić bio smešten na VMA Lokalni front iz Kraljeva je rekao da Aleskandru Vučiću treba sasuti rafal u leđa. Pet metaka u leđa. I evo, sutra možete da kupite NIN, a na naslovnoj stranici vrlo demokratski, evropski, građanski objavljena fotografija Aleksandra Vučića u koga je uperena snajperska puška", istakao je šef poslaničke grupe SNS.


VULIN: NASLOVNICA POZIV NA LIKVIDACIJU

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je fotografija sa naslovne strane sutrašnjeg NIN-a "slika bolesne mrznje" i poziv na likvidaciju predsednika Aleksandra Vučića.

- Ološ sanja da Vučića nešto ili neko ubije. Naslovna strana NIN-a, naručena od Dragana Đilasa, nije ni novinarstvo ni slobodno izražavanje. Nije važno ni ko je slikao, ni kada, važna je mržnja i pretnja sa naslovne strane NIN-a. To je terapijska slika bolesne mržnje. Ne očekujem da se bilo ko od novinarskih udruženja, poverenika, reportera bez granica oglasi i osudi otvoreni poziv na likvidaciju predsednika Vučića - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući naslovnu stranu najnovijeg broja nedeljnika NIN.Ministar odbrane je dodao da nikome od zaštitnika ljudskih prava neće biti važno kako se oseća Vučić pred snajperom ili njegova porodica.

"Mržnja prema Vučiću je dozvoljena a svaki glas ili reakcija koja osudi ološ biće napadnuta i prikazana kao pritisak. Na žalost, u Srbiji se na naslovnim stranama nekažnjeno poziva svaki psihopata da stane iza snajpera i to nikome nije važno. Dokle god bude tako, ja ću našeg predsednika, i svog druga, čuvati i sačuvati a ološ neka mašta, neće mu se ostvariti", izjavio je ministar Vulin.


MAJA GOJKOVIĆ: PROMOVIŠU ATENTAT NA VUČIĆA

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je danas naslovnu stranu NIN-a na kojoj se, kako kaže, poziva na linč i ubistvo predsednika Republike Aleksandra Vučića. Gojković je iz poslaničke klupe istakla da se u novinama promoviše atentat na Vučića, s obzirom da se na naslovnoj strani nedeljnika nalazi snajper uperen u srce predsednika Srbije i predsednika RS Milorada Dodika koji se na fotografiji nalazi pored njega.

- Ovo nisu nalepnice za fudbalsko prvenstvo u Kataru, pa da lepimo fotografije fudbalera, ovo je uticajni nedeljnik - prokomentarisala je Gojković.

Ona je ocenila da će pojedini mediji kritikovati šefa poslanika SNS Aleksandra Martinovića koji je govorio o naslovnici NIN-a, imajući u vidu da je tako bilo i ranije kada su pominjali pojedine sudije, nevladine organizacije i druge o kojima ne sme da se govori.- Neka napišu sutra šta god hoće o Aleksandru Martinoviću, evo ja ću da se solidarišem. Evo svi mi ovde iz SNS smo Aleksandar Martinović. Neka sve nas ovde navedu da smo svi Martinović zato što branimo predsednika i smatramo da ovo nije informativno glasilo, već poziv na linč i na ubistvo predsednika Vučića, pa 'neka visi Pedro' - rekla je Gojković.

Gojković je u polemici sa poslanikom Miladinom Ševarlićem, koji je u skupštinu ušao na listi Dveri, kazala da nije čula da je osudio kada je nju Boško Obradović sa koleginicom tukao u kabinetu, kao što i sada nije osudio naslovnu stranu NIN-a.

- Tukao me je, to je baš pohvalno za demokratiju države, to je baš pohvalno za njihove sponzore koji hoće da ih na silu dovedu na vlast. Da li je ovo što mi govorimo ugrožavanje slobode medija, a Martinović i ja ćemo da visimo k'o Pedro, što je rekao jedan od poslanika kada je bio na službenom putu u Holandiji pre nekoliko godina - navela je Gojković.

Kako kaže, u Srbiji se danima gledaju "turske serije" da li Siniša Mali ima ovakav ili onakav doktorat, ali ukazuje da nije mogla da pronađe doktorat Bojana Pajtića.

- Lično sam ga (Martinovića) molila da mi pronađe doktorat Bojana Pajtića zato što sama nisam mogla da ga nađem u biblioteci Pravnog fakulteta u Novom Sadu. Nije mogao da mi pomogne, ne postoji doktorat. Pa zašto? Zato što postoje indicije u delu akademske javnosti da je on prepisao dobar deo doktorata od jedne njegove koleginice iz Zagreba - navela je Gojković.


MARKO ĐURIĆ: PRISTOJNA SRBIJA MORA DA GLASNO IZRAZI GNUŠANjE

Potredsednik SNS Marko Đurić potez NIN nazvao je - skandaloznim. On je na Tviteru napisao:

- Pristojna Srbija mora da glasno i jednodušno izrazi gnušanje nad NIN-ovom patologijom, jer ni u jednom demokratskom društvu ne bi bilo moguće da se jedna ovakva fotografija nađe na naslovnici jednog političkog nedeljnika.MIHAJLOVIĆEVA: NEDOPUSTIVO TARGETIRANjE PREDSEDNIKA SRBIJE

Potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, ocenila je kao skandaloznu i neprimerenu naslovnu stranu novog broja nedeljnika NIN, na kojoj je prikazan predsednik Srbije u kojeg je uperena puška.

"Naslovna strana na kojoj se nalazi puška uperena u predsednika Srbije jeste svojevrstan poziv na nasilje i targetiranje čoveka koji obavlja najvišu državnu funkciju u zemlji", saopštila je Mihajlović.Bilo bi dobro, istakla je ona, kad bi se, pre svega, profesionalna udruženja novinara i Savet za štampu odredili prema ovome i jasno stavili do znanja da su pozivi na nasilje, u bilo kom obliku, nedopustivi i nespojivi sa važnom ulogom koju mediji imaju u društvu.


MILIĆEVIĆ: NASTAVAK BESKRUPULOZNE KAMPANjE PROTIV VUČIĆA

Potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević ocenio je, povodom naslovne strane novog broja nedeljnika NIN, na kojoj je prikazan predsednik Srbije u kojeg je "uperena" puška, da je reč o nastavku beskrupulozne kampanje protiv predsednika Aleksandra Vučića, jer, ističe, kako drugačije tumačiti poruku koju svojom naslovnom stranom želi da pošalje NIN.

"Da li je ovo sloboda medija ili medijski linč i poziv na ubistvo legitimno izabranog predsednika države? Jer, šta drugo znači kada jedan medij na naslovnoj strani objavi fotografiju sa uperenom snajperskom puškom u predsednika Srbije"? upitao je Milićević.

U izjavi za javnost, on navodi da je jasno da svaka naslovna strana nosi određenu poruku čitaocima.

"Da li na ovaj način neko otvoreno priželjkuje likvidaciju predsednika? Ovo je, po našem mišljenju, otvoreno crtanje mete na čelo i još jedan u nizu brutalnih poziva na nasilje", ocenio je Milićević.
Nismo ni sumnjali, naveo je on, da će ovo naići na oduševljenje jednog dela opozicije, jer evidentno je da traže način i put da po svaku cenu dođu do vlasti i privilegija bez izbora.

"S druge strane, očekujemo reakciju svih novinarskih udruženja kojima je još stalo do novinarske etike", zaključio je Milićević.


MILAN ANTONIJEVIĆ: FOTOGRAFIJA "IZUZETNO LOŠE ODABRANA"

I predsednik Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević, napisao je na "tviteru" da je u zemlji koja koja pamti ubistvo Zorana Đinđića i 12. mart 2003. fotografija "izuzetno loše odabrana".


VULETIĆ: NASLOVNICA NIN-A SKANDALOZNA, JASNA PORUKA

Fotografija sa naslovne strana NIN-a u najmanju ruku je skandalozna i uredništvo lista trebalo bi da objasni šta je poruka takve naslovnice, jer je nesumnjivo da neka poruka postoji, smatra politički analitičar i sociolog Vladimir Vuletić.

"Naprosto, poruka je prilično jasna i u najmanju ruku je reč o sklandaloznoj naslovnoj strani", rekao je Vuletić za Tanjug i istakao da je važno imati u vidu da se još uvek ispituje politička pozadina ubistva nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića.

Naveo je da su se slične aluzije i slični komentari kako vizuelno, tako i tekstualno, pojavljivali u to vreme.

"Moram priznati da me to podseća upravo na taj period i u najmanju ruku očekujem da glavni i odgovorni urednik objasni što je zapravo bila poruka ove naslovne srane, a nesumnjivo je da o nekakvoj poruci jeste reč", istakao je Vuletić.

On kaže i da ne veruje da bi se slična naslovna strana pojavila da je bilo ko drugi na toj fotografiji, a ne predsednik države.POPOVIĆ IVKOVIĆ: KO PRIŽELjKUJE VUČIĆEVU LIKVIDACIJU?

Državna sekretarka MUP-a Srbije Biljana Popović Ivković osudila je naslovnicu sutrašnjeg NIN-a, navodeći da se naslovna strana pažljivo bira i da uvek nosi neku poruku.

"Kako da tumačim da je jedan medij uperio snajpersku pušku u legalnog i legitimno izabranog predsednika Srbije? Naslovna strana se pažljivo bira i uvek nosi neku poruku! Ko priželjkuje likvidaciju predsednika Aleksandra Vučića?", napisala je Popović Ivković na svom Tviter nalogu.


TANjUG ĆULIBRKU: TO ŠTO STE OBJAVILI NIJE TANjUGOVA SLIKA


Nakon što je javnost šokirala fotografija na naslovnici sutrašnjeg NIN-a, na kojoj je cev uperena u predsednika Aleksandra Vučića, urednik tog nedeljnika Milan Ćulibrk pravda se tvrdnjom da je reč o fotografiji Tanjuga, što, međutim, nije istina.

To što je NIN objavio na naslovnoj strani nije fotografija Tanjuga i takva nikada nije objavljena ni u Tanjugovom sevisu, niti u bilo kojem drugom mediju.


Originalna nekropovana fotografija Tanjugovog fotoreportera


Ono što je NIN objavio je jedan kadar sa originalne, Tanjugove fotografije, koju je NIN isekao, fokusirajući se na deo kadra u kojem je puška "uperena" u predsednika Vučića.

Sa fotografije koju je snimio Tanjug, prilikom posete predsednika Vučića, u društvu Milorada Dodika i njihovih domaćina, 8. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme u Beogradu, 27. juna 2017. godine, NIN je isekao dve trećine sadržaja koji ilustruju ambijent u kojem je snimljena, kao i ostale ljude i drugo oružje.

Reč je, dakle, o uklanjanju dve trećine sadržaja, odnosno falsifikatu originalne Tanjugove fotografije, kojim je, nema sumnje, promenjen sadržaj fotografije, a time i njena poruka.

Uredništvo NIN-a zna da je to postupak, koji je nedozvoljen u bilo kojem profesionalnom mediju na svetu. Neovlašćena neprofesionalna izmena i prerada fotografije, i odstranjivanje nekih njenih delova, zove se "kropovanje", što nije dozvoljeno i smatra se povredom originala i autorskih prava.

Dakle, to što Ćulibrk kaže da je slika sa naslovnice već objavljivana, pored ostalog, inače, i na sajtu B92 - nije tačno. Objavljena je Tanjugova originalna fotografija, koja ilustruje isključivo vest o poseti predsednika sajmu naoružanja.


MILOŠ VUČEVIĆ: TO JE BRUKA I SRAMOTA!

HITNO da reaguju državni organi zbog naslovne strane novog broja Nin-a! Puška koja cilja predsednika naše države nije ni primer slobodnog novinarstva, niti umetničke slobode! To je bruka i sramota za jednu časnu profesiju.-poručio je Miloš Vučević,potpredsednik Glavnog odbora Srspke napredne stranke.

Vučević je pozvao nadležne državne organe, novinarska udruženja, sve dobronamerne ljude da učine sve da se konačno zaustave pretnje i prizivanja zločina protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. (J. S.)PANAOTOVIĆ: PRIZIVANjE KRVOPROLIĆA I DESTRUKCIJE

SOCIOLOG Bojan Panaotović iz Novog Sada ocenio je za „Novosti“ da je naslovna strana nedeljnika NIN na kojoj se vidi puška usmerena ka predsedniku Srbije nedostojna modernog građanskog društva a naročito onog koje pamti, ne tako davnu 2003. godinu i atentat na premijera Zorana Đinđića.

- Zašto se "šampioni" građanske inteligencije i njihovi istomišljenici ne ugledaju na opozicione snage u Istanbulu ili Budimpešti i suprotstave Vučiću argumente i politički program umesto što prizivaju krvoproliće i socijalnu patologiju najgore vrste? –zapitao je Panaotović.

On je dodao da kakva god da je originalna Tanjug-ova fotografija, kontekst u kome se sada objavljuje, više je nego jasan. Bilo bi blagotvorno za srpsko društvo da svi ljudi kojima je demokratija na srcu i koji su očuvali zdrav razum, da unisono osude ovakvu bolesnu i mračnu "simboliku". (J. S.)Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (106)

Ana S

27.11.2019. 20:09

Skandalozno je objavljivanje ovakve fotografije sa predsednikom države! Za ovaj bezobrazluk neko mora da odgovara!

sanja

27.11.2019. 20:12

Ovo je veliki bezobrazluk. Treba da se kazne odgovorni jer je ovo sirenje mrznje.Ovakav bezobrazluk prelazi sve granice.

avanturista

27.11.2019. 21:51

Nije dovoljno rečima osuditi poziv na zločin,već reagovati institucije u zaštiti etičkih ,moralnih,humanih i razumnih prava.

Katarina

27.11.2019. 21:52

Volela bih da znam šta bi se dogodilo kad bi u jednoj Austriji ili Nemačkoj osvanula slična naslovnica, sa njihovim predsednikom. Verujem da bi bila povučena iz prodaje ili bi neko bio kažnjen.

Dragan Bgd

28.11.2019. 08:09

@Katarina - Postovana Katarina. U Americi, gde sam dosta godina , mozete predsednika drzave da vredjate, da crtate njegove karikature, svasta nesto ruzno i nista vam se nece zameriti. Uradite li nesto protiv zastave Amerike, nagrabusili ste, u najmanju ruku. To je demokratija, najveca na svetu, gde se ne neguje kult licnosti kao sto rade likovi na slikama ovog teksta, za dragog im predsednika. Mislim da nastavljaju spinovanje, skretanje sa mnogo gorih tema koje su trenutno aktuelne u Srbiji a u cilju zatas

МАЈА

27.11.2019. 22:31

стварно је ружно објављивати овакву фотографију и то још на насловној страни да би подигли тираж

Licanka

28.11.2019. 09:12

@Nina - Nerazum Vas? Kako je mogao glavni,odgovorni urednik da dopusti takvu nalovnu stranicu ? Ovo se nigde u svetu nebi dopustimo bez osude i poziv na odgovornost.

Milica

28.11.2019. 00:35

Objava NIN-a je bezobrazluk i sramota za novinarstvo, strasno koliko nemaju granica.

Mirjana

28.11.2019. 00:43

Surova kampanja protiv Vucica je dostigla vrhunac.Ne postoji opravdanje za naslovnicu NINa koja poziva na nasilje i zlocin. Osuda nije dovoljna za ovaj surovi skandal, odgovorni treba da budu sankcionisani.

banana drzava

28.11.2019. 00:45

velikom vodji slinavi botovi lizu supcinu iz dana u dan zato ne mora nin i osatlih 5 miliona stanovnika

ivan

28.11.2019. 00:57

Da li gospoda iz vlasti zna nesto sto narod ne zna?!Od ove slike pravite cirkus.Svakog dana pricate gluposti i izmisljate neke atentate.Mislite li vi da je narod glup i da su svi botovi?!

nikola

28.11.2019. 01:16

Od opozicionih glasila nista bolje nismo ni mogli da ocekujemo. Ovakva slika gde se jasno vidi poruka, je za svaku osudu i za to nema opravdanja koja su pocela da pristizu od strane redakcije NIN-a.

griđolina

28.11.2019. 02:31

NIN vec dve decenije unazad nije informativna novina koja je imala ugled, čitaoce i moralne i estetske standarde. To odavno više ne postoji.Pre svega nemaju dovoljno pismene i obrazovane novinare. Imaju političke aktiviste koji se predstavljaju kao novinari.Ovakvu manipulaciju sa ovom užasnom fotografijom ne treba dodatno komentarisati.

JUGO

28.11.2019. 03:38

Treba to da zatvore odma i da strpaju u zatvor sve to samo mafija zeli oni koji zele da odvedu Sbiju u propast samo da bi oni imali koristi,,

Bane

28.11.2019. 04:58

Apsolutno se slazem. Vucica ne treba ubiti kao sto nije trebalo ubiti Djindjica. Prvo je isla medijska demonizacija pa ubistvo. Ko je vrsio demonizaciju? Niko nije odgovarao.

Oktobar

28.11.2019. 05:07

Došlo je vreme da se narod digne u odbranu Predsednika i da se reši Djilasa, Obradovića i njihovih poslušnika. Digni se Srbijo protiv kriminalaca iz opozicije.

Лука

28.11.2019. 05:13

Ма дај не правите од муве слона, па уперена је и у Додика, па шта???

marko

28.11.2019. 05:29

Dzaba vam kampanja protiv Vucica, pokusaj primera likvidacije i ovolika mrznja. Nrod je u vecem broju i on podrzava predsednika.

владо

28.11.2019. 05:53

Јел то ви мислиите да они алудирају на? оно? ма не верујем? стварно? мааа дааајте? није могучно. Па ја сам мислио..али...стварно су опаки...ти.ти ти..не знам како да их на зовем..хајде да спречимо ми тај покушај атентата?!

Вожд

28.11.2019. 06:00

Neznamo mi Srbi nista normalno , prodajemo se strancima jeftino . Gde je tu čast !! Probudi se Srbine

dzo

28.11.2019. 06:31

Treba da se kazne odgovorni jer je ovo sirenje mrznje.Ovakav bezobrazluk prelazi sve granice.

Nikola

28.11.2019. 06:36

Nekada je NIN bio ozbiljan časopis a danas pokušava tiraž da podigne skandaloznim naslovnicama.

Nena

28.11.2019. 06:38

NIN treba da bude sramota zbog ovakve naslovnice. Ovo je za svaku osudu i na ovo treba da reaguju nadležni organi!

Mirjana

28.11.2019. 06:48

Ovo je dno NIN-a koji odavno gubi pristrojnost i nepristrasnost, kojom su se godinama hvalili kao novinari i nedeljnik.

tanja

28.11.2019. 06:53

Predsednik vodi odgovornu politiku za dobrobit svih gradjana Srbije , ove provokacije su strasne

Magdalena

28.11.2019. 06:59

Jasno je da Vučić mnogima smeta i da prizivaju njegovu smrt jer drugačije ne mogu da ga popede.

Ivan Sretovic

28.11.2019. 07:06

da bi se rešila afera KRUŠIK, NARAVNO oni će da govore laži kojekakve a to stoji iza navodne

Sandraa

28.11.2019. 07:10

Urednici nedeljnika NIN su ovakvom naslovnom stranom presli svaku granicu razuma i ljudskosti i zasluzuju najostriju osudu.

Mima

28.11.2019. 07:15

Ovakve stvari su apsolutno nedopustive i na sve ovo nadlezned institucije moraju da odreaguju i da kazne odgovorne za ovaj skandal.

Bilja

28.11.2019. 07:17

Nekada je Nin bio ozbiljan nedeljnik a danas kao što vidimo od njega je ostalo samo đubre, retko ko ga i kupuje. Ali u svakom slučaju ovakva poruka predsedniku je skandalozna. Sramota!

Gac

28.11.2019. 07:25

Ništa ovde nije skandalozno , za razliku od Informera bar je u pitanju fotografija , a ne fotomontaza. Čime se sve služe režimski listovi ovo od NINa je crtani za decu

jana

28.11.2019. 07:26

Jel postoje nadležni organi koji treba da reaguju na ovakve pretnje? skandalozno je da se ovakve slike predsednika jedne zemlje pojavljuju u javnosti.

Kalina

28.11.2019. 07:30

I sta misle da bi postigli ovim, nesto bi promenili? Svima je jasno da iza svega ovoga stoji opozicija. Na ovakav nacin se ne dolazi na vlast, izvolite na izbore, mada svakako nemaju nikave sanse.

Dara

28.11.2019. 07:31

Ovo je sve samo nije slobodno novinarstvo. Skandalozno pozivanje na zlocin najostrije osuditi. Posle ovakve naslovnice sta je sledece? Sam zlocin?

Анти Антифа

28.11.2019. 07:33

Шта је спорно? Био на сајму испред изложениг експоната када је напрафљена фотографија. Сумњам да је пристао да учествује намерна да се овако слика. Значи,пука случајност. Није он вредан као Ђинђић.

Marijana S.

28.11.2019. 07:34

Puška uperena u predsednika države, šta reći na to osim da je za svaku moguću osudu i da to što je NIN protiv aktuelne vlasti ne znači da ima pravo i sme da širi govor mržnje prema predsedniku na ovakav način.

jana

28.11.2019. 07:35

Opozicija vise ne zna sta da radi da skrene paznju na sebe pa su stavili predsedniku metu na celo putem naslovne sterane NIN-a. Ali dzabe narod i dalje nece opoziciju niti ce hteti!

Nemanja

28.11.2019. 07:43

Pored moralnh osuda, krajnje je vreme i za zakonsku osudu, tuzilastvo i pravosudje mora da da poslednju rec na sve ovo.

Irina

28.11.2019. 07:52

Ovo jeste za osudu ali uz ispravku i izvinjenje moglo bi se i oprostiti. Ljudski je i praštati i grešiti ali i izvinuti se.

Milovan

28.11.2019. 07:53

Ljudi ovo je slobodna drzava i ova slika je jednostavno metafora!!! Razumite da nije NIN ovo stavi sa namerom da ga neko ustreli, vec da je na meti vise skandala!!! Nekada je ovaj narod bio inteligentan a sada samo rade sta im se kaze!!! Skidam kapu NINu za njihovo progesionalstvo!!!

Danilo

28.11.2019. 07:53

Nebitno sto je ovo Vucic ali je prestrasno u sta su se novinari pretvorili. U povlastenu kastuu kojoj je dozvoljeno sve, a njih niko ne smije da pogleda krivo. Pisu i rade sta god zele, bez ikakve odgovornosti za te zvrljotine. Postali su ko popovi, za njih zakoni i pravila ne vrede. A istovremeno kvaliteta novinarstva otisla u kanalizaciju.

Zoran Kg

28.11.2019. 07:54

Ovo je autentična fotografija, već objavljivana, šta je tu strašno. Jedino ovim kritičarima takve stvari padaju na pamet.

LILA

28.11.2019. 08:02

Toliko nisko pasti sa crtanjem mete...Svako ima ptavo da vodi kampalju ali bez aludiranja na ubistva, ovaj narod je dosta krvario.

Tasa

28.11.2019. 08:06

Pojedini strucnjaci iz novina NIN-a bukvalno su shvatili ono "SLOBODA MEDIJA"... Preko ovoga se ne bi smelo tako lako preci...

Lorena

28.11.2019. 08:08

Autori ovakve naslovne strane su presli svaku meru i zasluzuju najostriju osudu javnosti.

rajnhard

28.11.2019. 08:18

A koja je bitna razlika od original i ove malo uvećane (kropovane-isečene) fotografije: kompozicija je ista, sem što fali prva osoba....

доста је било

28.11.2019. 08:19

Разлика између изворне слике и ове коју је објавио НИН је у томе што на изворној има два снајпера који су, због угла снимања, окренути према пролазу. Цела пропагандна машина говори да је слика скандалозна, и сви је објављују ...

Milan

28.11.2019. 08:23

Nedopustivo je da na naslovonoj strani novina stoji jedna ovakva slika. Najostrije osudjujem ovaj potez NIN-a.

Gaga

28.11.2019. 08:26

NIN je postala novina koja se ne razlikuje od zute stampe, i ovakva naslovna strana je pozivanje na linc presednika Vucica je osudu.

E svašta!

28.11.2019. 08:32

A šta drugo infantilni Srbi rade osim oceubistva? Na pr: Knez Mihailo, Aleksandar i Draga, Milošević, Đinđić...

Licanka

28.11.2019. 09:25

” Sta reci a ne zaplakati” Dali je ovo moguce da u Srbiji ima ovako bolesnih osoba i da setaju slobodo ulicom umesto da leze na psihijatriji ? Ne razumem : jeli ovo njihova retorika kojom zele da ubede narod da su ” buducnost” Srbije ? Bolesno, bolesno , bolesno. Ovo je za svaki osudu jednog zdravog Uma ! Jedno veliko SRAMOTA za Nin ( Nin koje sam nekad Rado citala a sa ovim stavljam tacku ) !

Alexa

28.11.2019. 09:42

Dokle god tuzilastvo ne bude reagovalo do tada ce nam biti ovako ukljucujuci i hapsenja.U zatvor za ovo i sve predhodno do sada.Dosta je vise ovog zla i bezobrazluka.

Zeljko

28.11.2019. 09:53

Није пушка уперена у њега него је он стао испред пушке!

Peca

28.11.2019. 10:16

Ja nisam glasao za Vucica i verovatno necu glasati , ali on je moj prrdsednik i ja se gnusam od onih koji imaju pomracenje uma i koriste fasisticke i bolesne metode da ga diskredituju i pozivaju narod na linc i ubistvo. Takve treba pohapsiti i kazniti po zakonu a i zabraniti im da se bave politikom i to dozivotno.

Siniša

28.11.2019. 13:41

@Peca - Niko ni u našem gradu nije glasao za Vučića ali potpuno se slažem s vašem mišljenjem.

nije put

28.11.2019. 11:10

uspeli su, nacrtali su metu, ovo će mu definitivno ostati naj poznatija, naj umnoženija slika .. ninu ovo nije tebalo, brenine-cecine-suzanine sise zjape na sve strane, nekultura, bože pomozi, ali posle ovakve objave, medij zaslužuje gašenje a urednik konsekvence. Definitivno

joNS

28.11.2019. 12:07

Prema jučerašnjoj izjavi novinara NIN.a fotografija o kojoj je reč je fotografija TANJUGA- objavljena pre 2 godine. Tada niko nije reagovao. Zašto?

Istinomer.

28.11.2019. 12:21

Koliko SNS botova se oglasilo, sačuvaj bože. Pa jeste li čitali tekst? Zar niste videli da je fotografija već bila u medijima? Tanjug je izvor. Kako vas nije sramota da spinujete?

Neko

29.11.2019. 13:47

Nije a i da jeste sta sta...zar je on vredniji od sto naroda godisnje sto nestane u porodicnom nasilju od 50000 sto napusti zemljama trajno od 30000 brakova sto se ne sklopi od 50000 dece sto se ne rodi 30000 starijih sto umru prevent u bedi...pusku treba imperial na ove sto lelecu za njim.