Američka ambasada na Kosovu upozorila je svoje državljane na povećani rizik od terorističkih napada za vreme predstojećih Vaskršnjih praznika na Kosovu.


Naime, kako se navodi na sajtu američke ambasade u Prištini, američki državljani bi trebali da budu oprezni tokom događaja vezanih za proslavu pravosavnog i katoličkog Vaskrsa da izbegavaju javna okupljanja, tržne centre i turističke lokacije, ali i verske objekte...

PROČITAJTE JOŠ: OEBS zabrinut za bezbednost novinara na KiM; Rakić: Nemojte u vojsku tzv. Kosova, da ne udari brat na brata; Uklonjena barikada u mestu Rudare (FOTO+VIDEO)

Ovo saopštenje američke ambasade na svom tviter nalogu preneo je i Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani, a na sajtu ambasade navodi se još da ne skreću pažnju na sebe kao i da budu orpezni na lokaicjama na kojima ima dosta turista, odnosno da ukoliko se nađu na mestima javnih okupljanja odmah napuste te lokacije.

Inače, saopštenje američke ambasade izdato je u sredu uveče, dva dana posle brutalnog hapšenja Marka Đutrića, direktora Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici od strane specijalaca Rosu a slično saopštenje američke ambasade usledilo je i nekoliko dana pre ubistva Olivera Ivanovića, lidera GI SDP u Kosovskoj Mitroivci.