PRIŠTINA - Poslanik Pokreta Samopredeljenja Aljbin Kurti bacio je danas suzavac u sali Skupštine Kosova nakon nastavka sednice koju je tokom prepodneva blokirala opozicija.

Samo što su se poslanici vratili u skupštinske klupe i predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji nastavio sednicu, Kurti je bacio suzavac nakon čega se sala napunila dimom.

Neki od poslanika su imali problema sa disanjem, a poslanica DPK Fljora Brovina se zbog udisanja suzavca onesvestila i Hitna pomoć ju je prebacila u Klinički centar Priština.

Sednici su prisustvovali i predstavnici međunarodne zajednice, među kojima je bio i predstavnik Kancelarije EU na Kosovu Samuel Žbogar koji se našao u dimu i koji je zatim u veoma teškom stanju izašao iz skupštine.

Mediji u Prištini javljaju da je i Žbogaru pozlilo.

Pre bacanja suzavca došlo je do koškanja između poslanika opozicije i vladajuće koalicije i u jednom trenutku poslanica Samopredeljenja Aljbuljena Hadžiju bacila je punu čašu vode u lice potpredsedniku Skupštine Kosova Džavid Haljitiju.

Međutim, iako u vanrednoj situaciji poslanici su nastavili sa dnevnim redom, usvajavši predviđene zakone za ovu sednicu, ali po ubrzanoj proceduri.

Nakon usvojenih zakona, Veselji je okončao rad skupštine.