Ženi prerezao vrat, trudnica preživela: Užas kod Paraćina i u Aleksandrovcu, supruge ponovo na meti muževa

S. BABOVIĆ - A. VOJINOVIĆ

nedelja, 14. 06. 2020. u 07:26

Жени пререзао врат, трудница преживела: Ужас код Параћина и у Александровцу, супруге поново на мети мужева

Sinjevac kod Aleksandrovca(Foto S. Babović), Damir I. i Dragana V.

Dušan J. (79) presudio svojoj supruzi Slobodanki J (73). Posle svađe Damir I. (29) nasrnuo na Draganu V.(29)
ŽENE ponovo na meti muževa nasilnika, ubistvo i pokušaj ubistva supružnika u razmaku od svega nekoliko časova šokirali su juče Srbiju.

Porodično nasilje sa tragičnim ishodom dogodilo se prvo oko podneva u kući u selu Striža kod Paraćina. Dušan J. (79) uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Slobodanku J. (73).

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, Dušan je supruzi prerezao vrat, a od posledica povreda žena je nedugo zatim preminula. Prema nezvaničnim saznanjima, prijava za porodično nasilje u kući Jankovića bilo je i pre ove tragedije. Prvog puta Dušan je, navodno prošao samo sa upozorenjem, a pre samo dva meseca protiv njega je podneta krivična prijava za nasilje u porodici.

CRNA STATISTIKA OD početka 2020. godine, u porodično-partnerskom nasilju ubijeno je šest žena. Jučerašnji dan odneo je i sedmu žrtvu.

Drama se nedugo zatim, u ranim poslepodnevnim satima, dogodila i u Aleksandrovcu gde je uhapšen Damir I. (29) nakon što je više puta nožem izbo nevenčanu trudnu suprugu Draganu V. (29). Kako nezvanično saznajemo u Opštoj bolnici u Kruševcu, gde je žena zbrinuta, njeno stanje je "dobro i stabilno", a nakon što su je pregledali ginekolozi i hirurzi, utvrđeno je da, zasad, trudnoća u četvrtom mesecu nije ugrožena.

- To nije prvi put da je policija intervenisala u toj baraci - navodi nezvanično izvor "Novosti". - Često su se svađali, a sada ju je i tukao i na nju nasrnuo nožem. Oboje su se bavili sakupljanjem sekundarnih sirovina, najčešće su "radili" tu na deponiji, od toga su se izdržavali. Često su ih viđali i po gradu i okolini. Niko nije iznenađen što je posle rasprave potegnut nož.

Kako saznajemo, do rasprave u ovoj zajednici došlo je u baraci na deponiji Sinjevac, na oko dva kilometara od Aleksandrovca, gde ovaj par živi neko vreme, zajedno sa još dve porodice.

Ceo slučaj istražuje Više javno tužilaštvo u Kruševcu i krivično delo se zasada kvalifikuje kao ubistvo u pokušaju.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije