Žene i danas, tokom vanrednog stanja mogu da računaju na policiju: Stefanović rekao da je smanjeno nasilje u porodici

Novosti online

01. 04. 2020. u 22:05

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je u Srbiji od početka uvođenja vanrednog stanja zabeleženo smanjenje krivičnih dela nasilja u porodici

Жене и данас, током ванредног стања могу да рачунају на полицију: Стефановић рекао да је смањено насиље у породици

Foto: P.Milošević

Ministar unutrašnjih poslova  Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je u Srbiji od početka uvođenja vanrednog stanja zabeleženo smanjenje krivičnih dela nasilja u porodici i poručio svim ženama, žrtvama nasilja, da im država garantuje zaštitu i da nasilnika prijave policiji.

„Žene i danas, tokom vanrednog stanja mogu da računaju na policiju, kao što to mogu u svakom drugom trenutku, jer je policija uz svoj narod u svim, pa i kriznim vremenima. Svaka žena koja se oseća ugroženo treba da se obrati policiji i prijavi nasilje, a mi ćemoMinistar unutrašnjih poslova  Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je u Srbiji od početka uvođenja vanrednog stanja zabeleženo smanjenje krivičnih dela nasilja u porodici i poručio svim ženama, žrtvama nasilja, da im država garantuje zaštitu i da nasilnika prijave policiji.

„Žene i danas, tokom vanrednog stanja mogu da računaju na policiju, kao što to mogu u svakom drugom trenutku, jer je policija uz svoj narod u svim, pa i kriznim vremenima. Svaka žena koja se oseća ugroženo treba da se obrati policiji i prijavi nasilje, a mi ćemo preduzimati zakonske mere“, istakao je Stefanović za RTS.

Ministar policije je poručio da država žrtvama nasilja garantuje potpunu zaštitu i da neće dozvoliti da i jedna žena bude žrtva nasilnika koji misli da može da iskoristi aktuelnu situaciju.

Stefanović je dodao da je pored pada broja krivičnih dela nasilja u porodici, od uvođenja vanrednog stanja zabeleženo i smanjenje krivičnih dela opšteg kriminala. preduzimati zakonske mere“, istakao je Stefanović za RTS.

Ministar policije je poručio da država žrtvama nasilja garantuje potpunu zaštitu i da neće dozvoliti da i jedna žena bude žrtva nasilnika koji misli da može da iskoristi aktuelnu situaciju.

Stefanović je dodao da je pored pada broja krivičnih dela nasilja u porodici, od uvođenja vanrednog stanja zabeleženo i smanjenje krivičnih dela opšteg kriminala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

diskriminacija

02.04.2020. 01:03

@.. - To se i ja pitam.. Da li Nebojsa stiti i nas muskarce ili iskljucivo zenski pol?

Pojačano nasilje u celom svetu!

02.04.2020. 07:46

Nažalost sve zemlje javljaju o pojačanom kućnom nasilju. U Švajcarskoj su sve "slobodne kuće" pune, nemaju više slobodnog mesta i traže pomoć gdje će smesiti žene i decu.