Ministar unutrašnjih poslova  Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je u Srbiji od početka uvođenja vanrednog stanja zabeleženo smanjenje krivičnih dela nasilja u porodici i poručio svim ženama, žrtvama nasilja, da im država garantuje zaštitu i da nasilnika prijave policiji.

„Žene i danas, tokom vanrednog stanja mogu da računaju na policiju, kao što to mogu u svakom drugom trenutku, jer je policija uz svoj narod u svim, pa i kriznim vremenima. Svaka žena koja se oseća ugroženo treba da se obrati policiji i prijavi nasilje, a mi ćemoMinistar unutrašnjih poslova  Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je u Srbiji od početka uvođenja vanrednog stanja zabeleženo smanjenje krivičnih dela nasilja u porodici i poručio svim ženama, žrtvama nasilja, da im država garantuje zaštitu i da nasilnika prijave policiji.

„Žene i danas, tokom vanrednog stanja mogu da računaju na policiju, kao što to mogu u svakom drugom trenutku, jer je policija uz svoj narod u svim, pa i kriznim vremenima. Svaka žena koja se oseća ugroženo treba da se obrati policiji i prijavi nasilje, a mi ćemo preduzimati zakonske mere“, istakao je Stefanović za RTS.

Ministar policije je poručio da država žrtvama nasilja garantuje potpunu zaštitu i da neće dozvoliti da i jedna žena bude žrtva nasilnika koji misli da može da iskoristi aktuelnu situaciju.

Stefanović je dodao da je pored pada broja krivičnih dela nasilja u porodici, od uvođenja vanrednog stanja zabeleženo i smanjenje krivičnih dela opšteg kriminala. preduzimati zakonske mere“, istakao je Stefanović za RTS.

Ministar policije je poručio da država žrtvama nasilja garantuje potpunu zaštitu i da neće dozvoliti da i jedna žena bude žrtva nasilnika koji misli da može da iskoristi aktuelnu situaciju.

Stefanović je dodao da je pored pada broja krivičnih dela nasilja u porodici, od uvođenja vanrednog stanja zabeleženo i smanjenje krivičnih dela opšteg kriminala.