Pokušaj pljačke zlatare u centru Vranja završio se neslavno po osumnjičenog jer je imao peh da su u blizini bila trojica pripadnika Policijske uprave.

Pročitajte još: Uhapšen mladić (24) zbog krađe tri automobila

U utorak, nešto pre 19 časova, desio se pokušaj pljačke zlatare, a provalnik je uhvaćen u rekordnom roku. Igrom slučaja, u blizini obijene zlatare našao se Boban Tasić, Vranjanac, zaposlen u Policijskoj stanici u Bujanovcu. Budući van dužnosti, Tasić je šetao sa suprugom i detetom, kada je čuo neobičan glasan prasak. Izoštrena čula su mu odmah kazala da se dešava nešto neuobičajeno pa je pohitao u pravcu odakle se čuo zvuk. Instinkt ga nije prevario; zvuk je dolazio od polomljenog izloga zlatare, a Tasić je ispred sebe ugledao provalnika koji se sa plenom spremao da umakne sa lica mesta. Ni za trenutak ne oklevajući, pojurio je osumnjičenog i u nepunih desetak metara ga sustigao i uhvatio.

Slučaj je hteo da se u blizini nađe i patrola gradske saobraćajne policije koju su činili Srđan Karavelić i Nenad Petrović koji su pomogli kolegi da osumnjičenog savladaju i prebace u Policijsku upravu. Kako saznaju “Novosti”, sva trojica su prekaljeni i iskusni policajci koji godinama beleže dobre rezultate u službi.

Policajci Tasić, Petrović i Karavelić

Kada se dogodi ovako nešto, ne gleda se da li si na dužnosti ili ne, kaže Boban Tasić, najzaslužniji za sprečavanje pljačke.

- Svaki policajac treba da reaguje i postupa po pravilima službe, a sve u službi građana i zaštiti njihove imovine. Smatram da bi svaki drugi kolega to isto učinio na mom mestu - kaže Tasić.

Za pokušaj pljačke osumnjičen je M.M. (31) iz okoline Vranja kome je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu. Pronađeni nakit je vraćen vlasniku zlatarske radnje.