KUĆA i starački dom u Partizanskoj ulici u Malom Mokrom Lugu, koji imaju zajedničko dvorište, u noći između srede i četvrtka našli su se na meti nepoznatih napadača. Eksplozivna naprava bačena je oko jedan sat iza ponoći u dvorište ove ustanove, a na sreću, niko nije povređen.

Kako nam je potvrđeno iz MUP, eksplozivna naprava eksplodirala je u Partizanskoj 34, na Zvezdari.

- Važno je da nema ozleđenih, ali pričinjena je manja materijalna šteta na ogradi staračkog doma - rekli su iz MUP. - Policija intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja, koliko je napadača bilo i zbog čega je ovo dvorište bilo na meti.

Pretpostavlja se da je u dvorište bačena ručna bomba. Kako smo se uverili na mestu incidenta, u kompleksu objekta u kome su smešteni najstariji sugrađani, nalazi se i porodična kuća.

- Možete da sednete da popijete kafu, ali ne želim da dajem bilo kakve izjave o događaju - rekao nam je vlasnik staračkog doma Željko Sibinović. - Članovi porodica ljudi koji su kod nas zovu da se raspitaju da li su njihovi najbliži bezbedni. Ovaj događaj je velika antireklama za posao. Istina je da je bomba bačena, ali nisu tačni navodi da je nešto oštećeno u dvorištu.

Kako smo saznali od sina jedne od korisnice doma, on nije znao šta se dogodilo. Došao je majci da donese lekove, i tada saznao da je nešto snažno odjeknulo. Međutim, kako nam je prepričao, panike nije bilo, jer su zaposleni u domu pribrano reagovali.

MASKIRAN

POLICIJA je uzela snimke sigurnosnih kamera sa okolnih objekata. Kako se nezvanično saznaje, bombu je navnodno bacila maskirana osoba iz susednog dvorišta.