Obdukcijom je utvrđeno da je Slavka Jevtić (64) iz Loznice, čije je telo početkom januara nađeno u njenom zapaljenom stanu u centru Loznice, žrtva ubijena, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu. Pokrenuta je istraga, kao i potraga za počiniocem zločina koji je uznemirio Lozničane, prenosi "Pink".

Slavka Jevtić iz Loznice, nakon što je preminula u svom stanu u Ulici Georgija Jakšića u Loznici, sahranjena je 5. januara na porodičnom groblju u Koreniti. Obdukcijom je ustanovljen uzrok smrti, što će koristiti kao dokaz u kom pravcu će ići dalji postupak istrage.

Pročitajte još: Ubio ženu i zapalio joj stan? Novi detalji smrti penzionerke Slavke Jevtić (64) u Loznici

Više javno tužilaštvo u Šapcu potvrdilo je da je obdukcijom utvrđeno da je Slavka Jevtić, čije je telo početkom januara nađeno u njenom zapaljenom stanu, ubijena, a da je ubica potom izazvao požar kako bi prikrio tragove zločina.

Policija je 21. januara podnela Višem javnom tužilaštvu u Šapcu krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica zbog krivičnog dela ubistva.

Prema rezultatima obdukcije i tragova nađenih u stanu, utvrđeno je da je Slavka Jevtić žrtva zločina. Protiv NN osobe pokrenuta je istraga zbog ubistva, odnosno potraga za počiniocem.

Podsećamo telo Slavke Jevtić (64) pronađeno je u predsoblju njenog stana u centru Loznice, nedaleko od Železničke stanice. Prve komšije su najpre čule lupanje na vrata, a ubrzo Slavku kako viče: "Pusti me, zvaću policiju!"

Jedan mladić je, dok se vraćao kući, primetio da kulja dim iz njenog stana. Brzo je upozorio njene prve komšije, koje su pozvale policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć.

- Vrata stana nisu bila zaključana - priča jedan od prvih komšija pokojnice. - Kad smo ih otvorili, videli smo samo Slavkine noge i bilo nam je jasno da se nešto dogodilo. Stan jeste goreo i kuljao je dim, ali bilo je očigledno da nije stradala od dima i vatre, jer je goreo sasvim drugi deo stana. Lekari su brzo stigli, ali su mogli samo da konstatuju smrt, dok su vatrogasci lako zaustavili vatrenu stihiju, kako se ne bi proširila na ostatak stana.